Inbetweenies: elke maat heeft stijl

Leestijd: 3 minuten

Ben je gezegend met volle vrouwelijke rondingen? Dan laat de collectie van Inbetweenies ze helemaal tot hun recht komen. In de Antwerpse boetiek vind je stijlvolle kledij voor wie niet in de reguliere confectiematen past, maar ook niet in de grote maten voor volslanke dames. Eigenares Daniella Poels staat je graag bij met stylingtips.

DSC_3303

Daniella is met haar maatje 44 à 46 zelf ervaringsdeskundige. Of ze nu de collectie voor haar winkel samenstelt of samen met jou de perfecte outfit kiest, het gebeurt altijd met een geoefend oog. “Ik herken me in elke vrouw die hier binnenstapt”, aldus Daniella.

Perfecte pasvorm

42 en 44 zijn de courantste maten bij vrouwen”, weet Daniella. “Het aanbod voor de tussenmaten is klein, maar groeit. Het komt er voor modeontwerpers niet gewoon op aan om een maatje 36 te vergroten, want dan is de pasvorm niet goed.” En een goede pasvorm is Daniella’s eerste prioriteit. “Elk model dat in de winkel hangt, hebben we op voorhand gepast”, zegt ze.

Wie zoekt, vindtinbetw2

Heb je maat 42 tot 50? Dan vind je bij Inbetweenies vast wat je zoekt, maar soms ook wat je niét zoekt. “Ik heb verschillende jumpsuits”, zegt Daniella. “Veel mensen vinden dat té gedurfd voor een tussenmaatje, tot ik ze zover kan krijgen om ze te passen. Ik moet de jumpsuits bijbestellen want ze vliegen de deur uit. Als je maar de juiste pasvorm vindt, kom je met veel weg.”

inbetw3Zomerse pastel

‘Each size has style’, is het motto van Inbetweenies. De zomertrends zijn er dan ook niet ver weg. “Als ik mijn collectie samenstel, let ik in de eerste plaats op de pasvorm, en dan pas op de trends”, zegt Daniella. “Ik vind trouwens dat mensen vandaag perfect kunnen dragen wat ze willen, eerder dan de mode moeten volgen. Toch zit er een rode draad in het aanbod van deze lente en zomer. Veel pastelpoedertintenparelgrijs en ecru. De kleuren zijn niet zo flashy.”

Stylingtips van Daniella

  1. “Koop alles in de juiste maat. Dat klinkt misschien evident, maar niet iedereen doet het. Koop kledij niet te klein. Als je je ergert aan je maat, knip het etiketje er dan gewoon uit! Koop kledij ook niet te groot, want dan lijk je zwaarder dan je bent.”
  2. Donkere kleuren zijn altijd een winner, want die verslanken. Toch kan je ook spelen met lichte kleuren. Een wit kleedje met zwarte zijpanden bijvoorbeeld heeft als optisch effect dat het je versmalt.”
  3. “Kies voor een beetje stretch. Niet teveel, zodat de kledij niet teveel markeert, maar net genoeg om heerlijk comfortabel om je lichaam te vallen.”
  4. “Draag aangepaste accessoires zoals een sjaal met veel volume. Die neemt volume weg van je lichaam.”

Inbetweenies
Everdijstraat 33
2000 Antwerpen
www.inbetweenies.be

inbetw1© Fiftyandme 2022