kledingkleuren grijs haar

De 4 kledingkleuren die grijs haar complimenteren

Grijs haar is heel populair. Of je nu uren in de kapsalon door hebt gebracht om een grijze coupe voor elkaar te krijgen, of heeft de natuur het je gegeven, je wil natuurlijk dat het het complimenteert met je outfit. Kies je namelijk de ‘verkeerde’ kleuren, dan kan het al snel een saaier geheel geven.

Leestijd: 2 minuten

Grijs haar extra in de verf zetten

Wanneer je grijs gaat, moet je aan sommige veranderingen wennen. En dan vooral wanneer je wellicht al tientallen jaren dezelfde haarkleur hebt. Een van die vragen is welke modekleuren je nu het beste staan. De gemakkelijkste manier om je kledingkleuren te kiezen, is in gedachten te houden dat grijs haar wordt versterkt en geaccentueerd door kleuren.

Paars

Paars, lila of lavendel is een geweldige tint om grijs haar aan te vullen omdat het zo mooi staat bij de zilveren tinten in grijze lokken. Heb je groene ogen? Dan is paars al helemaal niet te missen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Regina Burton (@burtonregina)

Rood

Ga het liefst voor donkerrood en vermijd tinten die naar oranje neigen, vooral wanneer je merkt dat er nog een blonde gloed over je grijze coupe zit. Warme kleuren kunnen die nog geler doen laten ogen. Ook tartan rood is mooi met grijs haar evenals roest tinten.

Blauw

Geef je gezicht kleur en accentueer je zilveren lokken met ijsblauwe kleuren. Ook alle koninklijke blauwen zullen je haar laten knallen! Als je liever subtielere tinten hebt, zal een denim jacket of een subtiel blauwe trui het ook goed doen.

Groen

Een andere geweldige kleur om te dragen bij grijs haar is groen. Het is een levendige en jeugdige tint die kan helpen om grijs haar er levendiger uit te laten zien. Kies je voor een emerald tint, dan zal je hele look meer chic lijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rosa Saito (@rosa.saito)

Juist vermijden

Vermijd daarentegen kleuren zoals mosterd, olijfgroen en camel. Ook deze kleuren kunnen je haar (en huid) geler doen laten lijken. En hoe zit het bij grijs haar met de twee makkelijkste kledingkleuren, zwart en wit? Awel, zwart kan misschien een beetje te hard lijken, dus kies in dat geval eerder voor een navy, marineblauwe kleur. Wit kan eerder een wat ‘lege’ uitstraling geven, je haar voegt in dit geval geen pop of color meer toe, dus beter laat je je outfit wat extra contrasteren!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024