Nathalie Vleeschouwer en Leonie Gysel: twee sterke dames, één collectie

Leestijd: 2 minuten

In de 25 jaar dat ontwerpster Nathalie Vleeschouwer aan het werk is, ontmoette ze veel bijzondere mensen, een ervan is creatieve duizendpoot Leonie Gysel: visagiste, styliste en frontvrouw van Arsenal. Twee verschillende achtergronden, eenzelfde geboortedag, dedicated working moms, beide creatief veelzijdig… Dankzij België’s kleine oppervlakte, ontdekten ze snel elkaars werk. Hun bijzondere vriendschap vieren ze nu met een rock’n roll bubble collection. Nathalie Vleeschouwer vertelt aan Life Magazine over hun samenwerking.

Nathalie-Vleeschouwer-life-magazine

Waarom koos je voor een samenwerking met Leonie Gysel?

Nathalie Vleeschouwer: “Leonie nam het initiatief! Ze vroeg me of ik zin had om samen met/voor haar iets te ontwerpen. Mijn drukke werkschema weerhield me 2 seconden, maar dan zei ik volmondig ja! Samenwerken met Leonie is gewoon altijd fun! Al bijna 13 jaar werken we samen aan de fotoshoots van mijn collecties. Leonie is altijd een enorme meerwaarde geweest op de set. Ze blijft altijd even gefocust en buiten de make-up en hair geeft ze me ook haar visie op de styling. Hoe meer kritische ogen, hoe minder fouten! Haar energiek karakter en positieve levenshouding helpen daar zeker ook bij. Vandaar dat we ook vriendinnen werden.”

Voor welke vrouw zijn deze kleren ontworpen?

“Als eerste uitgangspunt hebben we voor Leonie op het podium ontworpen. Een funky dress met sexy rug-decolleté, een lange jurk met rug- en voordecolleté en een sweater met opdruk. Leonie wou graag uit verschillende outfits kunnen kiezen naar gelang haar mood van de dag. Aangezien Leonie een energiek en beweeglijke persoon is op het podium, moesten de ontwerpen hieraan voldoen. We hebben dan ook gekozen voor degelijke en elastische materialen. Ik ga ervan uit dat vele vrouwen zich in dit soort kleding kunnen vinden. Ik heb zelf ook de funky dress aangeschaft voor leuke feestjes en de sweater voor alle dagen. Voor de lange jurk heb ik momenteel niet de geschikte gelegenheid om ze te dragen, maar om naar een huwelijksfeest te gaan bijvoorbeeld, zou deze jurk wel heel geschikt zijn.”

Je bent nu 25 jaar ontwerpster en zakenvrouw. Wat is het leukste aan op dit punt in je carrière staan?

“De variatie. Geen enkele dag is hetzelfde. Ik herinner me als kind dat ik me soms verveelde . Dat zal me nu nooit meer overkomen. Er komt zoveel op me af dat ik gefocust moet blijven en dikwijls ook moeilijke beslissingen of keuzes moet maken. Mijn leven is zo boordevol mooie dingen, lekkere dingen, avontuur, vriendschap, energie, inspiratie, kleur,… daar krijg ik nooit genoeg van.”


Over Nathalie Vleeschouwer by Leonie

Nathalie Vleeschouwer by Leonie is een rock’n roll bubble collection van drie stage proof items: de sleeveless long  ‘diva dress’ met sexy rugdecolleté, de speelse ‘funky dress’ en ‘move me sweater’ met opdruk. Leonie zal de collectie zelf dragen op het podium van de Ancienne Belgique  voor de uitverkochte concertreeks van Arsenal.

De collectie is in alle maten in beperkte oplage beschikbaar in de Nathalie Vleeschouwer brand stores in Gent, Antwerpen, Knokke en Lier.

www.nathalievleeschouwer.be© Fiftyandme 2023