jouw favoriete kledingstuk

Ode aan de mode: wat is jouw favoriete kledingstuk?

Bewuster kopen is de meest logische weg naar meer duurzaamheid in de modeindustrie. Je kleren koesteren is al een eerste stap. Daarom de vraag: wat is jouw favoriete kledingstuk in jouw kast? Misschien is het geen slecht moment om daar eens bij stil te staan.

Leestijd: 3 minuten

Kleding is geen wegwerpproduct, maar een item met een verhaal. In de moderne samenleving zijn mensen er emotioneel minder mee verbonden en volgen trends elkaar snel op. Sta daarom eens stil bij de ambacht en het product. Trek het aan, bekijk het eens goed, bespreek het item met iemand of schrijf een liefdesbrief voor jouw favoriete kledingstuk. Deze vrouwen doen het je alvast voor:

Wie is Hilde Francq? ​

Wie kleur zegt, zegt Hilde. Als oprichter van de trend studio Francq Colors gaat ze op zoek naar dé lifestyle trends jaren voor ze nog maar zullen opduiken en adviseert ze bedrijven in de interieur en modesector aan de hand van haar color trend reports. Wat ze zelf verkondigd, draagt ze ook zelf. Zo weet ze ons ook te inspireren door de kleuren uit onze collecties volgens haar eigen visie te combineren.

Je favoriete item?

Ik koos voor de groene velvet lange mantel in matte lassé (een techniek waarbij de stof gewatteerd en doorstikt wordt). Het is een klassieker, maar toch niet saai. De stof is zo mooi en de pasvorm geweldig. Alles wat je mag verwachten van een item van het kledingmerk Julia June. Hij is van enkele jaren terug, nog voor groen een trendkleur was, hadden zij deze al in hun collectie.

Hilde Francq

Wie is Veerle Windels?

Modejournalistiek is onlosmakelijk verbonden met Veerle. Maar die term is misschien te eng voor wat ze doet, zie het eerder als inspireren. Zij het nu met haar geschreven stukken over mode of design of als gids van inspiration tours die ze organiseert in steden zoals Milaan, Parijs of San Francisco.

Je favoriete item? ​

​De manier waarop de jurk in mijn bezit is gekomen is eigenlijk al typerend voor waar het kledingmerk Julia June voor staat. Het was een warme zomerdag ergens in augustus. Na een dag op het strand besloten een vriendin en ik nog eens langs de winkels te gaan. Ik zag deze jurk in de etalage en was op slag verliefd. Mijn vriendin trachtte me nog tot rede te brengen: ‘is het niet te warm om te passen, ga je dat nu al kopen’, maar ik wist die jurk is voor mij. Het voelt altijd speciaal als ik ze draag. Ik krijg er ook vaak complimenten op. Zeker in combinatie met mijn Christian Wijnants laarzen is het de perfecte outfit voor mij. Ik sta er!

veerle windels

Wie is Barbara De Beir?

Dingen in beweging zetten, daar gaat het om bij Barbara. Als de helft van het power duo achter Generation WOW – een community voor vrouwen in het bedrijfsleven – host ze podcasts, conferenties en geeft ze advies in marketing en communicatie.​ Dit alles in combinatie met het grootbrengen van twee zonen doet je afvragen hoe ze die bangs van haar zo strak kan houden.

Je favoriete Julia June-item? ​

Ik koos voor een gebreid truitje met een opstaande hals gemaakt uit zachte wol. Het zit me als gegoten, sluit mooi aan en de snit is perfect. Het past onder alles en houdt me warm. Je hoort het ik ben er fan van, ik heb het zelfs in tweevoud gekocht.

Barbara De Beir

En wat is jouw favoriete kledingsstuk?

Denk of schrijf: waarom houd jij zo van dit kledingstuk? Weet je nog wanneer je het vond? Wanneer droeg je het voor het laatst? Hoe lang heb je het al? Welke complimenten heb je er al voor gekregen? Draag je het regelmatig of eigenlijk te weinig? En last but nog least: deel je brief of gedachten met iemand anders of deel het met ons!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Julia June


© Fiftyandme 2024