sneakers jaren 50

Je kent ze vast nog: deze sneakers uit de jaren 50 zijn terug

De Adidas Samba zijn terug! Bekende mensen op televisie en op social media dragen ze massaal. Dat is niet nieuw: in de jaren 50 waren ze al ontzettend populair – misschien heb je je ze daardoor zelfs nog wel in de kast staan.

Leestijd: < 1 minuut

Oorspronkelijk een voetbalschoen

Op zoek naar hippe sneakers voor de herfst? Wij weten nog wel een paar! Decennialang worden de straten al gevuld met deze legendarische sneaker. Het begon allemaal in de jaren 50 in Brazilië, toen daar het wereldkampioenschap werd gehouden en het Duitse merk Adidas hiervoor de voetbalschoen ontwierp, de Adidas Samba, afgeleid van het populaire Braziliaanse dans- en muziekgenre.

Kleurvarianten

En zoals dat gaat met bekende mensen die hippe kleding of accessoires dragen, wilde iedereen de zwart met witte schoenen hebben. Ondertussen verschijnen ze ook vernieuwd in een paar andere kleurvarianten. Mocht je de Adidas Samba sneakers dus nog ergens achterin je kast hebben liggen, haal ze weer tevoorschijn. En anders zijn ze ook zeker het kopen waard, ze kosten zo’n € 100. Bijvoorbeeld online op hun website. Leuk onder een jeansbroek, een wijde broek of misschien zelfs onder een lange rok met daarover een trenchcoat en een grote sjaal.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door yuki (@adidas_ofss)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sam Grayer (@samgrayer_)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HSV® (@highstreetvision)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023