langere benen kleding

Stijlvolle tips: zo creëer je optisch langere benen met kleding

Heb jij van nature kortere benen, en droom je van lange benen? Kleed je op de juiste manier, en je creëert die illusie optisch.

Leestijd: 2 minuten

1. Hoge flared- of taillebroeken

Een eenvoudige, maar effectieve manier om met kleding de illusie van langere benen te wekken, is het dragen van kledingstukken met een hoge taille. Dit creëert niet alleen een langer ogende onderlichaam, maar accentueert ook je taille, wat een vrouwelijk silhouet benadrukt. Voor vrouwen met kortere benen kan een flared broek ook een verlengend effect hebben. Door de wijd uitlopende, lange pijpen lijken je benen langer. Een andere broek met een brede pijp kan hetzelfde doen, zoals een palazzo-broek of een culotte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INGRID RUTSCH (@ingridrutsch)

2. Verticale strepen

Verticale lijnen hebben het fantastische vermogen om de ogen omhoog en omlaag te leiden, waardoor een langer effect ontstaat. Kies voor broeken, rokken of jurken met verticale strepen om je benen optisch te verlengen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gina Kieslich (@ginamkstyle)

3. Monochrome outfits

Een outfit in één kleur, van top tot teen, creëert een gestroomlijnd figuur en geeft daardoor de indruk van lengte. Donkere kleuren zoals zwart, marineblauw of donkerbruin werken vaak het beste, maar je kunt ook experimenteren met verschillende kleuren.

4. Nudekleurige schoenen

Nudekleurige schoenen geven de illusie van langere benen, omdat ze visueel de lijn tussen je benen en voeten vervagen. Kies een tint die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt voor het meest flatterende effect. En het spreekt voor zich: hakken kunnen je lengte een boost geven. Je hoeft niet per se te kiezen voor torenhoge stiletto’s; een bescheiden hak van 3 tot 5 centimeter kan al een significant verschil maken. Tel die twee bij elkaar op – nudekleurig en hakken – en je zit helemaal goed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Annette Weber (@nettiweber)

5. De juiste broeklengte

Broeken die net boven de grond eindigen, laten je benen langer lijken. Vermijd dan weer broeken die te kort zijn, omdat ze je silhouet kunnen onderbreken en je benen korter kunnen laten lijken dan ze werkelijk zijn.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024