denim rok 50+

Hoe style je dé grote modetrend van nu, een lange denim rok, op 50+?

Dee maxi-rok tot bijna aan de grond. Je ziet ‘m steeds vaker! En daar zijn we maar wat blij mee, want het kan heel casual maar ook chic staan. Hoewel het een stuk makkelijker is om een lange rok op 50+ stylen dan de vorige trend, een mini skirt, kun je je toch afvragen wat de moderegels precies zijn.

Leestijd: 2 minuten

Heropleving

Wellicht droeg je de lange rok in de jaren 70 ook. Het goede nieuws is dat het eigenlijk helemaal niet zoveel verschilt van die tijd. Echter is de grote heropkomst ontstaan door de grote populariteit van de jaren 2000. Lange rechte lijnen in klassieke kleuren domineerde toen. Inderdaad, dit is opnieuw een bewijs dat je twee keer moet nadenken voor je items in de prullenbak gooit; alle trends komen immers terug vroeg of laat.

Een lange rok op 50+

Maar dan nu de grote hamvraag: hoe draag je een lange rok een beetje mooi? Er zijn in feite veel manieren om er moeiteloos jeugdig uit te zien in een lange rok zonder veel huid te laten zien, zonder minirokjes te dragen en zonder het gevoel te hebben dat je eruit ziet als je oudtante van vroeger.

Een eenvoudige witte tanktop of een effen mouwloze top staat geweldig bij een lange rok op een warme dag, en wanneer je graag je armen en schouders toont. Het is niet erg als je niks van je buik wil laten zien: het ziet er elegant chique uit als je de top in de rok stopt. Een denim jasje erbij zal je er erg on trend laten uitzien. Wij raden aan om een korter jasje te kiezen als je een lange rok draagt, omdat je daarmee je lichaamsvorm kunt versterken en je taille kunt laten zien in plaats van de hele look te verzwaren.

Kortom, de beste tops om te dragen bij maxirokken variëren van strakke tops in een witte katoenmix, tot meer ontspannen en vloeiende tops in mooie materialen zoals zijde en chiffon.

En voor de schoenen? Simpel: sneakers zijn ontzettend cool, terwijl hakken met een dunne hak heel elegant staan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Foto’s © Shutterstock


© Fiftyandme 2023