modekleuren zomer 2022

Dit zijn de 4 vrolijke modekleuren voor de zomer van 2022

Zomer! Het is het perfecte seizoen om te experimenteren met trends, stijlen en kleuren. Hoewel velen nog steeds neigen naar een vertrouwd palet van zwart en neutralen, is het kiezen van een vleugje kleur zeker geen slecht idee. Geloof ons, je zal complimenten ontvangen! Maar welke kleuren kiezen we om er trendy bij  te lopen deze zomer?

Leestijd: 2 minuten

Geel

Tussen de modekleuren van de zomer van 2022 is er vooral veel geel! En dan bedoelen we niet kanariegeel, nee, een subtiele boterachtige variant. De doffere kleur is zachter voor de ogen maar is tegelijk nog even vrolijk als altijd. Kies voor een witte outfit in de zomer overdag, om vervolgens ‘s avonds wanneer het afkoelt een gele cardigan om te wikkelen wanneer je het kouder krijgt.

Babyroze

Roze is terug te zien in zowel abstracte prints als fully pink met elegante basics. Extra leuk wanneer je kiest voor colour blocking: een van die opties is zachtroze met groen. Opvallen zal je doen! Maar roze met paars blijft ook een goede optie, of… Roze met rood: een stevige streetstyle combinatie die veel te zien zal zijn op straat bij de durfals.

Oranje

Een van de meest gespotte kleuren op de runways van het seizoen, is oranje. Snappen we! Het straalt optimisme uit. Het geeft je humeur direct een boost en de kleur past bij veel verschillende mensen. Je combineert de kleur goed bij een blauwe jeans en een palet van gebroken witte tinten. Als je oranje toch iets teveel in your face vindt, kun je altijd nog kiezen voor een subtiele touch in de vorm van een clutch of schoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mette (@msorrig)

Very peri

Niet bekend met very peri? De ironische naam is eigenlijk een soort paars-blauw. Niet voor niets wat het een trendkleur is in iedereens garderobe, want kleureninstituut Pantone koos voor 2022 voor ‘Very Peri’ als dé kleur van het jaar. Niet alleen de kleur is mooi, maar ook de betekenis: Pantone omschrijft de kleur als een dynamische tint die zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid uitstraalt. Moedig, fantasierijk en creatief. Net als jij deze zomer!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022