zomerhoed 2021

De zomerhoed van 2021 is er eentje die je zelf kunt haken

Oké, oké, we zijn een beetje vroeg, maar met de wisselende temperaturen die we de laatste weken hebben gezien kunnen we maar beter voorbereid zijn. Voor je het weet schijnt de zon plots weer met 25 graden en zit jij zonder hoed.

Leestijd: 2 minuten

Zomerhoed 2021

Je hoofdhuid en haar zullen je dankbaar zijn als je op tijd een zomerhoed scoort. En naast de praktische kant van een zomerhoed, is het natuurlijk ook heel fashionable: ideaal om te combineren met een zonnebril, zomerjurk en een paar statement sandalen.

Maar wat moet de modieuze hoedendrager nu op zijn hoofd zetten komend seizoen?

De frivole crochet vissershoeden met bloemen en kleurrijke print verschijnen bij menig populair type op social media. En wat zij dragen, komt vaak al gauw onze kant op. Behalve op de catwalks winnen de gehaakte en gebreide hoeden langzamerhand steeds meer terrein in online winkels. We gokken dat de trend is ontstaan doordat mensen massaal aan het haken zijn geslagen tijdens de lockdown(s) en de opkomst van andere hobby’s waarbij handwerktechnieken centraal staan. Daarnaast was de vissershoed al populair in België: in plaats van een grote opvallende zomerhoed, kan deze zo huppakee, opgevouwen mee in de tas. Handig.

Zelf haken

Wil je zelf de crochet vissershoed haken? Online staan er verschillende haakpatronen (of een iets andere variant). En dan zullen wij voorzien van inspiratie om er eentje te maken die helemaal bij jou past:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door the Pumpknits (@the.pumpknits)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MIM (@mim_smash)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022