meer kleur dragen

Zwart eruit, kleur erin! 4 manieren om meer kleur te dragen

Na een lange, hoeveel-maanden-durende lockdown (we zijn de tel kwijtgeraakt) is het laatste wat we willen doen, head-to-toe zwart dragen. Gelukkig zal dat niet op het menu staan, dankzij de veelheid aan gedurfde tinten die op de catwalk te zien zijn. Van zonnig geel tot mooi roze en opvallend groen, 2022 zal vrolijk en fris zijn.

Leestijd: 2 minuten

Lila

Pantone kondigde Very Peri als dé kleur van het jaar 2022 aan, een periwinkle blauw met een violetrode ondertoon. Heb je een scherp oog, dan is de kans groot dat je al gemerkt hebt dat paarse tonen een groot modemoment hebben. Op de catwalks zien we onder meer kleurencombinaties met roze en wit, van warm tot koel. Wil je meer kleur dragen, dan kun je ook een ton sur ton paarse outfit kiezen. Combineer dan wel verschillende materialen en texturen, anders kan het snel wat saai worden.

Mayerline € 159
Caroline Biss € 40
Vince € 113
Améline by Mayerline € 129
Vince € 400
Iris Apfel x H&M
Caroline Biss € 250


Beeld © Mayerline

Groen

Dit jaar is één kleur onontkoombaar gebleken: groen. En die komt in alle soorten: Shrek groen, Kermit groen, grasgroen, avocado groen, … Het werd zelfs bekroond tot de culturele kleur van het jaar. De kleur is universeel flatterend en staat mooi bij verschillende huidskleuren. Plus, met de blauwe lucht van de lente contrasteert het prachtig. Een klassieke pantalon met een katoenen blouse vormt een winnend geheel.

Bernadette Antwerp € 890
Iris Apfel x H&M
Vince € 195

Rood

Er is iets aan de kleur rood: het straalt standaard een gevoel van energie uit. Mag het van jou een tandje minder, dan kies je misschien wel voor een joggingbroek. De tijd dat die voor thuis in de zetel was, is namelijk allang voorbij. Kies om het speelser te maken voor een accessoire in een afstekende kleur, bijvoorbeeld een kobaltblauwe tas.

Betty Barclay € 199,99
C&A € 99,95
Caroline Biss € 180
Vince € 132
Vince € 448

Colorblocking

Alle kleuren samen combineren kan ook: okergeel, appeltjesgroen, knalroze… Durf de regels te breken, ga los, want geen enkele kleurencombinatie is te gek met het zogeheten colorblocking. Het gaat erom dat je twee contrasterende, tegengestelde, kleuren draagt. Denk aan een witte broek en een felgele blouse. Of een grasgroene rok met een rode trui. Ook leuk: een knalroze trui met een vuurrode pantalon.

Caroline Biss € 170
Mayerline € 149
C&A € 35,99

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Mayerline


© Fiftyandme 2022