gebarsten lippen voorkomen

Onze tips om gebarsten lippen te voorkomen

Met de kou en de vaak uitdrogende wind, hebben we vaak last van gebarsten lippen. Een onaangenaam gevoel dat we op verschillende manieren proberen te kalmeren, maar niet altijd op de goede manier. Hoe kunnen we het beste omgaan met gebarsten lippen?

Leestijd: 2 minuten

Gebarsten lippen voorkomen

Afgezien van de pijn, is er niets sexy aan het visuele aspect, dat moeten we toegeven. Net als de rest van je lichaam, verdienen je lippen je volledige aandacht. Hier zijn een paar eenvoudige en doeltreffende stappen die je kunt nemen om ze soepel en mooi te houden en gebarsten lippen te voorkomen.

De oorzaken van gebarsten lippen

Het is niet alleen het weer dat schrale lippen kan veroorzaken. Slechte dagelijkse gewoonten zijn ook de schuldige. Dit wordt nog verergerd als de omgevingslucht te droog is, zoals vaak het geval is in onze huizen of in kantoren met airconditioning. Gebarsten lippen kunnen ook het gevolg zijn van een gebrek aan vocht. Vergeet ook in de winter niet regelmatig te drinken. En eet fruit dat rijk is aan vitaminen (waaronder A, B, C en E), die kostbare bondgenoten van de huid zijn. Ten slotte, als je lippen niet reageren op de gegeven behandeling, moet een dermatologisch consult worden overwogen, omdat dit probleem andere kan verbergen. Zoals een vitaminetekort, of een ernstiger probleem dat verband houdt met een ontstekingsziekte of een bijwerking van medicatie.

5 tips om je lippen gezond te houden

Om kloofjes en zweertjes te voorkomen, zijn er bepaalde gewoonten om aan te nemen of juist te vermijden:

  • Niet aan je lippen likken. Dit lijkt misschien een verzachtende oplossing, maar het vocht dat op je lippen wordt aangebracht, zal de kloofjes alleen maar versterken. Dit komt door de enzymen in het speeksel.
  • Bescherm je lippen goed als je op wintersport gaat. De zon en haar risico’s zijn de vijand van uw lippen. Neem een balsem mee die bijzonder UV-bestendig is. Breng het regelmatig aan.
  • Adem niet door je mond. Het inademen van koude lucht droogt je lippen nog meer uit.
  • Zachtjes je lippen scrubben. Om dode huid te verwijderen.
  • Vergeet niet om luchtbevochtigers in je huis te gebruiken om te voorkomen dat de lucht te droog wordt.

Welke balsem moet je kiezen?

Het is het beste om een biologische stok te kiezen. De beste producten bevatten lanoline, sheaboter of bijenwas. Vermijd echter gekleurde en geparfumeerde balsems. Ze worden afgeraden vanwege hun irriterende werking.

Honing als redder in nood

Honing is ook een wonderproduct voor je beschadigde lippen dankzij zijn helende eigenschappen. Een grootmoeders trucje is om je lippen er royaal mee te bestrijken. Een beschermend laagje dat je ongeveer een uur laat zitten, dus herhaal dit verschillende keren. Kalmerend resultaat gegarandeerd.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023