water drinken

Zo drink je met gemak twee liter water op een dag

Je bent je wel bewust van het belang om iedere dag twee liter water te drinken, maar vergeet het simpelweg vaak. Hoe zorg je ervoor dat je toch dagelijks genoeg drinkt?

Leestijd: 2 minuten

Twee liter water per dag

Genoeg water drinken is belangrijk. Studies hebben al laten zien dat zelfs een klein tekort aan water al een negatief effect hebben op je humeur, je concentratievermogen en je productiviteit. En dan hebben we het nog niet eens over uitdroging gehad. Overigens maakt je lichaam niet alleen via dorst duidelijk dat het water nodig heeft. Het is belangrijk om ook bewust mee bezig te zijn, daarom tippen we graag de volgende dingen – die soms wat evident kunnen lijken, maar je toch echt bij stil zou moeten staan:

1. Begin de ochtend met een glas water

Na een nacht slapen heeft je lichaam vocht nodig. Stap daarom rechtstreeks uit de slaapkamer voortaan naar de keuken om een glas water te drinken. Zo word je gelijk ook een stuk wakkerder en kun je een van de acht glazen die je per dag moet drinken al afvinken.

2. Schaf een halve liter drinkfles aan

Water drinken wordt toch een inimini beetje leuker uit een gezellige drinkfles. Schaf er eentje van een halve liter aan; zo weet je precies dat je deze vier keer per dag leeg moet drinken om aan twee liter te komen. Het aanvullen en leegdrinken van de fles kun je trouwens in een gratis app zoals Waterlogged en Daily Water bijhouden die je ook nog eens af en toe een reminder stuurt.

3. Neem die overal mee naartoe

Ook handig aan een waterfles is dat je het overal mee naartoe kan nemen. Af en toe een paar slokken drinken tikt voor de twee liter water toch al goed aan en zorgt ervoor dat je lichaam regelmatig vocht krijgt in plaats van in één keer.

4. Doe er wat extra’s in

Water maar saai? Tover het om tot verfrissend fruitwater. Limoen, komkommer en munt zijn een lekkere combo. Of een zoetere variant met frambozen, bosbessen, kiwi en wat rozenwater. Of… Eigenlijk alles wat je maar lekker vindt. Komt je water niet alleen in de buurt van limonade, maar het ziet er nog eens leuk uit ook.

5. Drink na elk toiletbezoek

Maak er een gewoonte van om na ieder toiletbezoek water te drinken. Zo creëer je namelijk een (gezonde!) routine: drinken, toilet, drinken en weer naar het toilet. Dat zorgt er ook nog eens voor dat je geregeld opstaat uit je stoel wat natuurlijk sowieso beter is voor je lichaam. Handig!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024