7 redenen waarom jij dol bent van een leuke selfie

Zelfs Lady Gaga liet zich eerder al niet te omfloerst ontvallen om te stoppen met de selfie bullsh*t.  Toch tellen sociale netwerken als Instagram vandaag al bijna vierhonderd miljoen selfies. Het mag duidelijk zijn dat we met z’n allen gek zijn van selfies. Bij veertigers en vijftigers moet dat genuanceerd. Maar waarom dus ? Tja, dat heeft zo zijn redenen.

Leestijd: 2 minuten

Je hoort erbij met je selfie

Iedereen doet het, selfies maken. Doordat je zelf ook af en toe een foto van jezelf online zet, geef je een aantal dingen aan. Eerst en vooral maak je met een selfie duidelijk dat je mee bent met de laatste trends en dat je op Instagram (de #selfie plek bij uitstek) weet hoe je je uit de slag moet trekken. Ook versterkt het het samenhorigheidsgevoel. We gaan met z’n allen gelijk op vakantie, gelijk weer naar het werk. De selfie past perfect in die dezelfde-dingen-doen-dan anderen filosofie.

Via een selfie check je je marktwaarde

Of je nu single bent of al jarenlang in een relatie zit: iedereen vindt het flatterend op veel hartjes of likes te krijgen op een selfie die hij heeft gepost. Het streelt een beetje het ego. En dat is dan weer voldoende. Meer willen we er niet uithalen. Het geeft ons een goed gevoel te weten dat er nog mensen zijn die ons leuk vinden.

Je kijkt naar jezelf door een vergrootglas

Socioloog Charles Cooley dat je als mens groeit door je sociale interacties met anderen. Zo vorm je ook een concreter beeld van jezelf. Dat beeld vorm je deels door de perceptie die andere mensen van jou hebben. De selfie past perfect die theorie. Op langetermijn vergroot het je zelfrespect en zelfbeeld, vooral vrouwen.


© Fiftyandme 2024