Bescherm uw huisdier goed deze winter!

Leestijd: 2 minuten

Hult u uw hond deze winter in een donsjasje…? Wij hebben een beter idee: schrijf hem in voor een goede ziekteverzekering voor huisdieren. Eind dit jaar komt er namelijk een nieuwigheid op de markt in onze contreien: een soort ziekenfonds voor huisdieren. Net zoals voor ons bestaat die in verschillende formules zodat uw kosten bij de dierenarts terugbetaald worden naargelang uw noden en uw budget.

hond-ziek-Life-Magazine

Volwaardig lid van de familie

Nadat Santévet succes oogste in het buitenland, komen ze nu ook naar ons. Deze verzekeringsmaatschappij gespecialiseerd in de gezondheid van dieren dekt uw kosten bij de dierenarts in geval van ziekte en/of ongelukken bij honden en katten.

In België hebben ongeveer 4 op de 10 gezinnen een huisdier*. De baasjes die nooit gezondheidsproblemen ondervinden met hun dier zijn zeldzaam, hoe zorgzaam en toegewijd ze ook mogen zijn: vaccinatie, chronische ziekten, verkeersongelukken, vergiftiging of breuken… de kleine tegenslagen in het leven die veel geld kosten. De prijzen voor een consultatie variëren van 30 tot 50 euro, maar voor een buikgriepje telt u al snel 80 euro neer, voor een huidallergie (en al de onderzoeken die daarbij komen kijken) 200 euro en voor een operatie aan de kruisbanden zelfs tot 1000 euro. Met een gemiddelde van twee bezoeken per jaar en een levensverwachting van 12 jaar voor uw huisdier loopt de rekening snel op. Een ziekteverzekering voor uw huisdier loont niet alleen in erge omstandigheden, het is de beste manier om toegang te krijgen tot de beste gezondheidszorgen voor uw huisdier gedurende zijn hele leven. Preventie en regelmatige verzorgingen zijn dan ook de sleutel voor een gezond leven.

gezondheid-hond-dierenarts-Life-MagazineVoor meer informatie kan u terecht op  www.santevet.be of hun Facebookpagina die vol staat met foto’s van schattige honden en katten.

*(Bron: CRIOC, Centre de Recherche et d’Information des Organisations de Consommateurs (2012) Enquête bij 1008 Belgen (juni 2014))


© Fiftyandme 2023