Embers and Shapes

De niet te missen meeslepende tentoonstelling in Leuven: Embers and Shapes

‘Embers and Shapes’ is een unieke en krachtige ontmoeting tussen drie getalenteerde vrouwen in een prachtige schuur in Lubbeek, aangeboden door Grège Gallery.

Leestijd: 2 minuten

Georganiseerd door curator en galeriehouder Marie de Brouwer, neemt deze tentoonstelling bezoekers mee in een krachtige, innerlijke wereld gecreëerd door twee uitzonderlijke kunstenaars: Laura Pasquino en Ileana Moro.

Ileana Moro, oorspronkelijk afkomstig uit Costa Rica en nu woonachtig in Antwerpen, verkent de essentie van menselijke emotie door middel van de donkere paletten en imposante karakter van haar olieverfschilderijen. Haar minimalistische, melancholische en romantische werken nemen kijkers mee op een innerlijke reis om hun eigen emotionele landschappen te ontdekken. De Amsterdamse keramiste Laura Pasquino is in Japan en Portugal opgeleid in eeuwenoude technieken. Haar sculpturen vieren de pure schoonheid van eenvoud en imperfectie, door hun texturen, de organische nuances van klei en hun bolvormige vormen geïnspireerd door de krachten van de natuur.

De tentoonstelling is een boeiend gesprek tussen twee verschillende kunstvormen, waarbij de onverwachte en complementaire verbanden tussen menselijke ervaring, emotie en betekenis op de voorgrond treden. Deze intrigerende uitwisseling nodigt ons uit om onze eigen interpretatie van deze unieke creaties te verkennen.

Een prachtige schuur in het dorp Lubbeek, eigendom van een echtpaar met een passie voor architectuur en vastgoed, zorgt voor evenveel authenticiteit en esthetiek als de werken zelf. Oude materialen zoals houten balken en traditioneel metselwerk bieden de ideale setting voor het tonen van de organische en boeiende kunst van Ileana Moro en Laura Pasquino.

Mis deze unieke kans niet om een kijkje te nemen in de innerlijke wereld van deze drie getalenteerde vrouwen. De tentoonstelling ‘Embers and Shapes’ is een viering van authentieke kunst en vrouwelijke creativiteit, en een must-see dus!

Wanneer? Van 22 juni tot 2 juli in Lubbeek, in het weekend of op afspraak.

Informatie: Grège Gallery – Marie de Brouwer – 0479 12 79 32 – info@gregegallery.com www.gregegallery.com.

Instagram: @grege_gallery


© Fiftyandme 2024