3 nieuwe boeken voor op je lente leeslijst

We lezen natuurlijk het liefst een type boek dat je zo’n indruk op maakt, dat het je nog jaren bij blijft. In dat geval tippen we je drie nieuwe lente leestips om nog lang over na te denken.

Leestijd: 3 minuten

Middernachtbibliotheek – Matt Haig

De vraag ‘wat als…?’ is eentje die ons allemaal vaak bezig kan houden. In ‘Middernachtbibliotheek’ krijgt Nora de kans om daar antwoord op te krijgen. Ze heeft het gevoel dat ze verkeerde keuzes in haar leven heeft gemaakt en mensen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek belandt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien hoe haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze in de bibliotheek openslaat neemt haar mee naar een ander leven. Hoe het leven was als ze bij haar ex-lief was gebleven (wat zouden we allemaal hier toch graag antwoord op willen krijgen, nietwaar?) of als haar droom als gletsjeronderzoeker achterna was gegaan. Bij elke situatie moet ze zichzelf de vraag stellen: wat maakt het leven de moeite waard? Het verhaal is filosofisch en intens geschreven en doet je stilstaan bij je eigen leven. Genieten geblazen tot de laatste pagina volgens ons…

€ 22,99

De belofte van het weesmeisje – Anne Jacobs

De belofte van het weesmeisje is alweer het vijfde deel van de Weesmeisje-serie van bestsellerauteur Anne Jacobs. Het verhaal start in deel één, Het weesmeisje, in Augsburg begin 1900. Ondertussen zijn we in dit deel in het jaar 1935 beland. De start van Nazi Duitsland waarbij je een heel goed beeld krijgt van het leven in Duitsland in de 20e eeuw. De familie Melzer en hun villa ontkomen niet aan het gevaar omdat het kleermakersatelier van Marie in Joodse handen is. Haar man Paul heeft slapeloze nachten vanwege de financiële situatie van zijn fabriek en de toenemende druk vanuit de overheid. Als Paul het dringende advies krijgt om van zijn vrouw te scheiden, moet Marie een belangrijke beslissing nemen. Als je van de serie Downton Abbey hebt genoten, dan zal je dat ook zeker van dit verhaal doen.

€ 21,99

Naar het paradijs – Hanya Yanagihara

Een goed verhaal blijft je vaak ook bij wanneer het ten alle tijden actueel blijft. Naar het paradijs is zo’n boek. Drie delen maken samen een epos: het eerste deel speelt zich af in 1893, toen New York nog deel uitmaakte van de Vrije Staten en mensen ogenschijnlijk mochten liefhebben wie ze willen. David verzet zich tegen de door zijn rijke familie gearrangeerde verloving met een geschikte kandidaat omdat hij zich meer aangetrokken voelt tot een arme muziekleraar. Het tweede deel lees je hoe de jonge Hawaïaanse David in 1993 samenwoont met zijn veel oudere, rijkere partner in het door de aidsepidemie geteisterde Manhattan. In deel drie probeert Charlie zich staande te houden in het totalitaire New York van 2093 zonder de bescherming van haar grootvader, een gerenommeerd wetenschapper. Ze ontmoet David, die zegt haar te kunnen redden – maar kan zij hem vertrouwen? Een van de terugkerende thema in de meeslepende drie verhalen is ‘beschermen en beschermd worden’.

€ 24,99

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024