Aan deze 3 nieuwe shopadresjes in Antwerpen wil je eens een bezoekje brengen

Modestad herbergt heel wat winkels die het bezoeken meer dan waard zijn. Maar omdat het niet altijd even makkelijk is om bij te houden wat voor nieuws er te beleven valt, vertellen we je graag over deze drie shopadresjes die juist geopend zijn en een uniek concept hebben.

Leestijd: 3 minuten

Polette

 

Na het spectaculaire project van de Parijse showroom in februari 2022, heeft polette opnieuw samengewerkt met Javier Zubiria, oprichter van het Amsterdamse architectenbureau zU-Studio, om een nooit eerder gezien retailconcept naar de Lombardenvest in hartje Antwerpen te brengen. Door kwalitatief hoogwaardige brillen met een uitzonderlijk design in een eigen fabriek te produceren en rechtstreeks aan de klant te verkopen, worden alle tussenschakels verwijderd ten voordele van de consument. Het onafhankelijke merk biedt al 10 jaar producten aan, vanaf € 15 en aangepast aan elk gezichtsvermogen. Hiervoor ontwikkelt polette alles van A tot Z. Van monturen tot accessoires en brillenglazen, alles wordt door het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd.

Bij het betreden van dit architectonisch hoogstandje worden de bezoekers verwelkomd door twee reusachtige pianoklavieren, één aan elke kant, gevormd door 88 toetsen. De witte toetsen zijn samengesteld uit kamerhoge spiegels die een gevoel van oneindigheid creëren, en de zwarte toetsen dienen als rekken om de zonnebril- en optiekcollecties van polette uit te stallen. In het midden van de winkel kunnen mensen de ruimte in zich opnemen terwijl ze op een reusachtige witte vierkante bank zitten, een knipoog naar het twee weken durende ‘Bed-ins for peace”-protest van John Lennon. Om deze expo-ervaring compleet te maken, vertoont het plafond een opmerkelijke sculptuur in de vorm van een pianoklep, schuin aflopend over de volledige 20 meter diepe showroom.

Lombardenvest 53-33 (Wilde Zee), 2000 Antwerpen
Open sinds zaterdag 25 juni 2022
Open maandag t/m zaterdag van 10.00u tot 18.30u
polette.com

Speez

© Ian Hermans Photography

Sinds kort is het zuiden van Antwerpen een nieuwe kunst & design hotspot rijker, met de naam Speez. Het pand is een oude hoeve gelegen in Duffel op de grens met Lier en werd door het Belgische architectenbureau ‘Areal Architecten’ grondig vernieuwd tot een strakke, open en multifunctionele expositieruimte. Speez is een kunstgalerij en high-end ‘space’ waar je fraaie, minimalistische en multifunctionele (outdoor) design meubelen en kunstwerken vindt. Daarnaast fungeert het tevens als een platform voor jonge, Belgische artiesten en designers. Bij Speez vind je kunstwerken van o.a. Bas Pattyn, design stukken van Belgische labels waaronder Wünder, Manutti, Functionals, Serax by Vincent Van Duysen, XL Boom,… en ontwerpen van jonge getalenteerde, nog onbekende designers en artiesten. Met de knappe betonstructuren en de uitgepuurde vormgeving wordt heel de ruimte van dit ‘house of minimalism’ tot de essentie herleid en domineert het ‘less is more’ principe: verschillende stijlen die harmonieus in elkaar overgaan en een perfecte symbiose vormen, én de interieurbeleving die naadloos overvloeit in de buitenruimte (en omgekeerd) dankzij de (outdoor) kunst en meubelstukken die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Hierdoor kan je met de ontwerpen telkens een andere opstelling en beleving in je huis of tuin creëren. Founder Brigitte Van Meerbeeck cureert alles zelf en heeft een buitengewoon stijlgevoel. De meubelen en kunstwerken worden zeer doordacht en bijna als sacrale voorwerpen in de Speez ‘stage’ opgesteld waardoor het precies lijkt alsof ze tot leven komen. Bezichtigingen kunnen telkens op afspraak tijdens de weekdagen tussen 10.00u en 18.00u, en op zondag tussen 12.00u en 18.00u. Daarnaast zullen er ook geregeld vernissages op touw gezet worden.

Itterbeek 92, 2570 Duffel
Bezichtigingen op afspraak tijdens de weekdagen tussen 10.00u en 18.00u, op zondag tussen 12.00u en 18.00u
speez.be

Ciel Summer Boutique

Het dromerige silkwear label Ciel Jour & Nuit is alweer toe aan haar tweede collectie. Deze prachtige items, gemaakt uit veganistische zijde en Franse kant, kan je niet langer enkel online scoren, maar ook in een fysieke winkel op de kop tikken. Want sinds 1 juni tot 20 juli verwelkomen founder Camille Cigrang en enkele andere vrouwelijke ondernemers je in een summer boutique in Antwerpen. Het achterliggende idee is een lijn die het zelfvertrouwen van vrouwen boost met items die je ongeacht het seizoen of gelegenheid het hele jaar door aan kan, overdag, ‘s avonds en zelfs ‘s nachts. Sensueel en modern zonder het element van comfort te verliezen, dat is de rode draad doorheen alle stukken.

Van 1 juni tot 20 juli 2022
Everdijstraat 30 (Wilde Zee), 2000 Antwerpen
Dinsdag tot zondag open, maandag gesloten
cieljouretnuit.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024