parken leuven

4 parken in Leuven om te genieten van de zomer met je kleinkinderen

De zomervakantie staat voor de deur en de kleinkinderen binnenkort dus ook. De tropische temperaturen van de laatste weken doen alvast verlangen naar gezellige zomernamiddagen samen met je kleindochter- of zoon.

Leestijd: 3 minuten

Leuven biedt tal van kindvriendelijke parken aan die je kunt ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een park met speeltuin, een picknickplaats of gewoon een rustig plekje om te ontspannen en te genieten van de natuur op een warme dag, er is voor ieder wat wils in de Vlaams-Brabantse hoofdstad.

1. Sluispark

Het sluispark bevindt zich in de hippe buurt nabij de vaartkom. Het is een gezellig, klein parkje nabij de Dijle en is zeker bij warm weer een echte aanrader! Zo zijn er lange zittrappen tot aan water en een waterspeeltuin waar je kleinkinderen volop kunnen genieten van waterpret. Grenzend aan het park bevindt zich Bar De Hoorn, waar je even kunt genieten van een drankje of een hapje met je kleinkinderen of zelf even tot rust kunt komen terwijl de kinderen zich verder amuseren.

Waar: tussen Sluisstraat & Burchtstraat, 3000 Leuven

2. Kruidtuin

Deze prachtige botanische tuin is de oudste van België. Maak een leuke wandeling langs diverse planten, allerlei kruiden en kleurrijke bloemen. Leer je kleinkinderen wat bij over de verschillende gewassen die je tegenkomt, geen zorgen de plakkaten naast de planten bevatten voldoende informatie, en laat ze ruiken van de bijzondere bloemen op je pad. Gouden tip: zijn je kleinkinderen al iets ouder, dan is de kruidtuin ideaal voor de perfecte Insta-foto’s, helemaal Gen Alfa-proof dus.

Waar: Kapucijnenvoer 30, 3000 Leuven

3. Provinciedomein Kessel-Lo

Zin in een meer avontuurlijk namiddagje en ben je ter beschikking van een auto of fiets? Dan is het de moeite om eens een tochtje te maken naar het Provinciedomein Kessel-Lo, nog geen tien minuutjes fietsen vanaf het centrum van Leuven. Dit grote park biedt een scala aan voorzieningen en activiteiten die gegarandeerd zorgen voor een dag vol avontuur en plezier. Zo zijn er twee speeltuinen, de ‘Kleine’ speeltuin aan de Herfstlaan/Lentedreef en de ‘Grote’ speeltuin aan de Eénmeilaan/Katjeswilgenlaan waar jij en je kleinkinderen uren kunnen doorbrengen. Maar ook hier kunnen de kleinkinderen volop genieten van waterpret. Het ploeterbos bevindt zich aan het terrein voor het infopunt. Het park biedt ook skateramps, een rolschaatspiste, een petanquebaan, minigolf (€ 3) en een verkeerspark (€ 3). Als dat nog niet genoeg is kan je ook roeiboten, waterfietsen en trapbootjes huren voor 3 tot 5 euro. Hier zul je je dus niet snel vervelen.

Wil je nog meer informatie over de verschillende activiteiten en prijzen dan kan je eens een kijkje nemen op de website.

Waar: Holsbeeksesteenweg 55, 3010 Leuven (Kessel-Lo)

4. Sint-Donatuspark

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KU Leuven (@kuleuven)

Het Sint-Donatus park is perfect voor een rustige picknick in het groen te midden van het centrum. Het park is mooi onderhouden en biedt voldoende ruimte voor de kleinkinderen om te spelen en rond te rennen, terwijl de oma en de opa steeds een oogje in het zeil kunnen houden. Omdat het vlakbij het centrum van Leuven ligt, kan er gemakkelijk na de picknick nog een verfrissend drankje worden gedronken bij de verschillende cafés in de buurt.

Als je het park verlaat langs de hoofdingang, kom je uit op het Herbert Hooverplein, daar kan je je even neerzetten bij ‘SO – the best of both worlds’, waar je zicht heb op een moderne fontein, waar kinderen maar al te graag uren in spelen. Zo kan je van het zonnetje genieten terwijl je toeziet op je kleinkinderen.

Waar: ingang via Tiensestraat (H. Hooverplein), Vlamingenstraat & Ch. Deberiotstraat, 3000 Leuven

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024