6 nieuwe topadresjes in Vlaanderen en Brussel

Leestijd: 3 minuten

Van logeren op het hoogste niveau in Gent tot dineren in een villa in de groene rand van Brussel: de beste nieuwe adressen verzameld voor u.

1. Zicht op Gentse skyline

life-magazine2

WATT is een vastgoedproject van het Gentse bureau DIFT en projectontwikkelaar Re-Vive. De bovenverdieping van een voormalig kantoorgebouw kreeg een nieuwe bestemming, met respect voor het verleden want tal van oude elementen van gebouw werden geïntegreerd. In de loft is er is woonkamer en er zijn vier grote slaapkamers, die elk apart werden ingericht met meubilair Belgische designwinkels. Overnachten in het rooftop appartement kan via Airbnb. Het uitzicht op de Gentse skyline krijg je er zo bij.
ww.airbnb.be/rooms/7540007

2. Herbronnen

life-magazine

Zin om te het vakantiegevoel opnieuw op te roepen of om even te relaxen? Ga dan een dagje herbronnen aan de Brusselse groene rand bij WaerWaters in Groot-Bijgaarden, een sport- en ontspanningsresort van maar liefst 6.000 m2. Het spa- en saunagedeelte kreeg er recent nog een aantal faciliteiten bij. De moderne architectuur en inrichting – met veel natuurlijke materialen zoals hout en blauwsteen – en de onberispelijke netheid, staan helemaal in het teken van welzijn. Ook al geniet je ’s winters meer binnen van de faciliteiten, het zicht op de tuinen en terrassen is zeer rustgevend.
WaerWaters, Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden, 02 467 08 08, www.waerwaters.com

3. Kunsthuis

life-magazine4

Brussel heeft er een nieuw arty adres bij. Atelier Relief is een kunstontmoetingsplaats, gebaseerd op drie pijlers: tentoonstelling, productie en creatie. Nog tot 18 november loopt de tentoonstelling ‘Duet’ die het werk toont van innoverende duo’s.
Atelier Relief, Vilain XIIII-straat 20, 1050 Brussel, 0471 27 14 72, www.atelier-relief.com

 

 

 

 

 

4. 155 m2 gezelligheid

life-magazine6

Le Pain Quotidien opende de 29e vestiging in België, meer bepaald in Overijse. Qua decoratie is er een duidelijke herkenbare stijl, maar elke zaak heeft zijn eigenheid. Hier veel ruw hout en een industriële look, maar ook een opvallend grote ruimte. Het bakkerijgedeelte en het restaurant worden subtiel gescheiden door een etagère in de vorm van een serre, een duidelijk knipoog naar de druiventeelt in de streek. Binnen is er ruimte voor 72 gasten. Het terras biedt plaats aan 40 personen.
Le Pain Quotidien, Brusselsesteenweg 497, 3090 Overijse, 02 657 69 56, lepainquotidien.be

 

 

5. Gemoedelijke sfeer

life-magazine7

In Brussel en toch ver weg van de stadsdrukte ontdekten we het restaurant Au Grand Forestier, ondergebracht in een typische villa uit het begin van de twintigste eeuw gelegen in een voormalig jachtdomein. De eigenaars Albert-Jean en Frédéric Niels – nota bene ook de eigenaars van de Vieux-Martin op de Zavel – gaven het pand een grondige restauratiebeurt. Architecte Anne-Catherine Lalmand ontwierp de ruimte in samenwerking met de designer Alain Berteau. Werken van moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Swennen, Reinhoud, Dotremont, Mortier, Mesens sieren de muren en de prachtige tuin, want het restaurant heeft een ruim buitenterras in een uitzonderlijk groen kader. In de keuken zwaait chef-kok Pascal Goblet de scepter. Verse en huisgemaakte producten, daar gaat hij voor. Hij brengt dan ook een brasseriekeuken met lokale producten recht van de Belgische telers, niets voorverpakt of uit de diepvries. Voor het najaar plant hij een kaart met wildgerechten, want het kader leent zich daartoe perfect. Opvallend is de gemoedelijke sfeer die hier heerst en de vriendelijk bediening.

Au Grand Forestier, Woudmeesterlaan 2,
1170 Watermaal-Bosvoorde, 02 672 57 79 – augrandforestier.be

6. Hip hotel

life-magazine8

Hasselt heeft er sinds kort een nieuw hotel bij. YUP is een ander-dan-anders budgethotel. YUB staat voor Young Urban Professional. Voor het designconcept en de interieurinrichting stond het Limburgse Creneau International in.
YUP Hotel, Thonissenlaan 52, 3500 Hasselt, yuphotel.com


Artikel gepubliceerd in ELLE Décoration n°5


© Fiftyandme 2024