7 dingen die je moet weten over Roland Garros

Roland Garros, ook wel de ‘Open Franse Tenniskampioenschappen’ of ‘French Open’ genoemd is de jaarlijkse hoogmis voor tennisliefhebbers. Dit grandslamtennistoernooi, dat plaatsvindt in het Stade Roland-Garros, vlak bij de Porte d’Auteuil te Parijs trekt jaarlijks duizenden kijklustigen op en rond de tenniscourts. Deze 7 dingen moet je alvast weten over de moeder aller tennistornooien.  

Gepubliceerd op:

Leestijd: 2 minuten

Vermijd de drukte op Roland Garros

De attracties, restaurants en over het algemeen de echte glamour van een grandslamtoernooi als Roland Garros zijn nog niet echt in volle gang tijdens de kwalificatierondes. Wel zal het dan veel minder druk zijn. Dat betekent dat je in principe bij elke kwalificatiewedstrijd terecht kan en makkelijk plaatsen kan bemachtigen.

Place des Mousquetaires

Dit is een iconische ontmoetingsplek op Roland Garros, gelegen tussen Court No. 1 en Court Philippe-Chatrier. Het is een cirkelvormige patio versierd met groen, standbeelden en ligstoelen en vormt het hart van Roland Garros. Als je geen ticket voor een grote stadionwedstrijd hebt kunnen bemachtigen, kan je daar toch van de sfeer genieten en de match mee volgen op een gigantisch scherm.