Met zijn alleen naar de bioscoop!

Leestijd: 2 minuten

We vreesden even dat het prachtig Brussels Film Festival dit jaar geannuleerd zou worden, maar integendeel! Het heeft enkel zijn scenario bijgestuurd om ons het Beste van de Europese Film voor te stellen. Mis deze kleurrijke afspraken niet, want zij getuigen van de rijkdom van de 7e kunst en zijn een ode aan de levende en ongecomplexeerde film. Bij zoverre dat zelfs de grote Woody Allen met lof zwaait: ‘I always wanted to be a foreign filmmaker’, bekent de New-Yorkse cineast. Een zoveelste goede reden om onze ‘home’ cinema te vieren, is het niet?…

Door Magali Duqué

AANDACHT VOOR…

Een feestelijk en meeslepend rendez-vous, met van 10 tot 23 juni heel wat fraais op de affiche: nieuwe films, kort- en langspeelprenten, kortfilms van bij ons, een retrospectieve van Melville, avant-premières, een eregast – alias Cédric Klapisch – die zijn nieuwe film ‘Ce qui nous lie’ komt voorstellen en natuurlijk ook heel wat VIPS (zoals de getalenteerde Yolande Moreau en de illustere Jaco Van Dormael!) die hun film komen verdedigen. Er is dus heel wat gelegenheid om bekenden te ontmoeten die zich allemaal thuis voelen in deze wereld van emoties en dialogen. Zonder de vele gratis, sfeervolle en heerlijke federatieve openluchtvoorstellingen te vergeten. Kortom: een mooi eerbetoon aan de culturele diversiteit.

HAPPY END

Indien u het begin zou missen, weet dan dat u de hele zomer door kunt aansluiten bij de openluchttournee van ‘Une toile sous les étoiles’. De sessies starten bij het vallen van de avond en ze zijn een manier om anders naar film te kijken en Belgische gemeenten op een originele manier te (her)ontdekken.

photo affiche brussel film festival

Blijf op de hoogte van het programma in realtime en volg hen op Facebook


© Fiftyandme 2024