belgische kunstaccounts

11 Belgische kunstaccounts op Instagram voor je dagelijkse portie art

(Bijna) een nieuw jaar, dus tijd voor nieuwe inspiratiebronnen. Gebruik je regelmatig Instagram? Laat je dan inspireren door bijzondere beelden van deze accounts.

Leestijd: 3 minuten

Belgische kunstaccounts

Instagram voelt soms net als Pinterest als dé plek om inspiratie op te doen. Je kunt al helemaal thuis zijn in deze artistieke wereld, maar misschien wil je je overzicht als nieuweling ook graag voorzien van wat kunstaccounts. We doen in beide gevallen een aantal suggesties van Belgische bodem. Maar let wel: een kunstcollectie (al dan niet digitaal) begint met één werk, en als mensen de vreugde hebben ervaren die kunst in hun leven brengt, zijn ze vaak niet meer te stoppen.

Inspirerende types om te volgen

Ben Sledsens

Sledsens staat bekend om zijn grootschalige canvassen waarin hij het dagelijks leven, romantiek, fauna en flora, literaire figuren en elementen uit de (kunst)geschiedenis transformeert naar zijn eigen persoonlijke kijk.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ben Sledsens (@bensledsens)

Ellen Claes

Claes wil graag vanuit haar eigen vrijgevochten kracht mensen bereiken met haar werk en deze kracht ook overdragen. Inspiratie vindt ze bij klassieke kunstenaars maar ook in dagelijkse voorwerpen en ontmoetingen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ellen Claes (@_ellenclaes_)

Bendt Eyckermans

Hij schildert naar het dagelijkse leven. De personen in zijn schilderijen zijn slechts figuranten die meehelpen aan het creëren van het beeld. Zijn werken gaan vaak over atmosfeer en gevoel, waarin we elementen van het beeldbouwkundige en de jaren 70 van avant-garde zien. Maar dat laatste niet op radicale wijze; kunst moet net absoluut niets volgens Eyckermans.

Pieter Jennes

Jennes schildert in uiteenlopende materialen en stijlen. De onderlinge invloed bepaalt wat er op zijn schilderijen te zien is, als zijn inhoudelijke interesse: hoe ontstaan beeldculturen. Zijn werk is zowel herkenbaar als bevreemdend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pieter Jennes (@pieterjennes)

Catharina Dhaen

Vrolijke kleuren en willekeurige krassen en vlakken zien we op haar schilderijen, maar daaronder is er heel wat gebeurd. Dhaen schildert intuïtief en verandert op het laatste moment vaak nog veel. Soms is er haast geen aanrakingspunt met de waarneembare werkelijkheid, soms overduidelijk.

Nakke Van Loo

Als je slechts een klein radertje verandert in je leven, komt alles in beweging, stelt Van Loo. Minder betekent daarom vaak meer voor haar. Het mag niet te veel kloppen, net als met mensen. Ze heeft er liever heb een hoekje af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nakke Van Loo (@__nakke__)

Joelle Dubois

In haar werk onderzoekt Dubois de impact van sociale media zonder expliciet te bekritiseren. Haar inspiratie haalt ze uit het menselijke gedrag dat ze om haar heen ziet.

Shirley Villavicencio Pizango

Villavicencio Pizango is opgegroeid in het drukke Lima, Peru en later naar België verhuisd. Haar bijzondere levensverhaal vertelt ze in haar werk middels een flirtende wijze met de grenzen van de schilderkunst.

Lukas Verstraete

Lukas Verstraete laat in zijn kunstwerken zijn twijfels los over onze menselijke natuur en tracht verwikkeld in naïviteit en humor een antwoord te bieden op het doel van ons bestaan.

Hélène De Mees

Individuele essentie staat centraal in het werk van deze Belgische kunstenaar. In haar portretten creëert De Mees oprechte voorstellingen van vrouwen die, in tegenstelling tot wat ze geleerd heeft, als natuurkrachten zijn komen te staan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024