belgische boeken

3 boeken van Belgische bodem voor op de leesstapel

Zodra de temperaturen dalen, is het tijd om de lange zomeravonden te vergeten en te denken aan warme jassen, kaarsen, chocolade en dekentjes. Het is ook tijd om te fantaseren over wat er op je boekenstapel komt, want er is geen betere metgezel in een dekenfort voor volwassenen. Hier zijn drie boeken die we deze nazomer gaan lezen.

Leestijd: 2 minuten

1. Undercover – Vic Thiefs

Een vloeiende verhaallijn, verteld vanuit de ik-persoon om je te identificeren met de schrijver. Wie de schrijver is? Een voormalig Belgisch undercoveragent onder de nom de plume van een zekere Vic Thiefs. ‘Thiefs’ heeft zich vele jaren in de grijze zone bevonden van de undercoveragenten die handelen als criminelen, maar dat niet zijn. In hart en nieren blijven ze politiemannen en ze zorgen ervoor dat politie en justitie elke keer hun slag thuishalen, zonder dat iemand ook maar iets doorheeft. Het is een boek dat net zo goed een script zou kunnen zijn, verteld met de nodige humor maar met vooral veel spannende anekdotes.

22,99 €

2. Activeer je nervus vagus – Luc Swinnen

Ontspannen, je positiever voelen en tegelijkertijd je immuunsysteem versterken. Train je de nervus vagus in je hersenen, dan kun je op deze voordelen rekenen. En dat is welkom, want in een tijd omringd door schermen en prikkels hebben we op z’n tijd hebben allemaal weleens te maken met problemen, stress, tegenslagen, perfectiedrang, trauma’s… Het inzicht in dit boek ligt aan de basis van het werk van de Amerikaanse neuropsychiater Stephen Porges, terwijl Belgisch stressexpert Luc Swinnen dit vertaalt naar concrete handvatten. Hoe? Onder meer door je koud (af) te douchen of langer uit te ademen dan dat je inademt.

21,99 €

Lara – Lara Switten

Dit noodlottige verhaal toont welke strijd de Belgische mamablogster Lara Switten gevochten heeft sinds het loodzware verdict ‘baarmoederhalskanker’ viel. Lara was mama van dochters Philippa (5) en Romée (2) en beviel in december nog van een zoontje, Gabriel. Ze deelde haar verhaal onder meer op haar Instagram-account, waar het veel weerklank vond bij haar volgers. ‘Wie had ooit gedacht dat ik dit zou halen’, schreef ze enkele dagen voor de bevalling bij een foto bij de 31 weken-mijlpaal. Het boek is een bonte verzameling van brieven, verhalen, beelden, columns, en anekdotes. Ze bundelde het om voor het slapengaan in te bladeren en te lezen over wat was, wat is, en wat zal zijn.

22,99 €

Dit artikel verscheen in de najaarseditie van Fifty&Me, dat nu in de winkel ligt. Meer tips als deze of mooie verhalen? Haal ‘m nu of abonneer.

Ook de leukste online berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2021