bouli_lanners

« C’est ça l’amour » : een modern liefdesverhaal

« C’est ça l’amour », dat is het verhaal van een vader die van de ene op de andere dag alleen verder moet met zijn twee tieners. Bouli Lanners is in deze rol ontroerender dan ooit. Een waarachtige film die balanceert tussen oprechtheid en emotie en ons in het diepst van ons hart raakt.

Leestijd: 2 minuten

Met een andere blik

Het is een verhaal dat iedereen kan overkomen : als alleenstaande moeder of vader je kinderen alleen moeten opvoeden. Meestal is het de vrouw die naar voren wordt geschoven in dit soort rollen… maar Claire Burger, regisseuse van de film, wilde – voor een keer – de situatie vanuit een mannelijk standpunt tonen…

« Mario is een kwetsbare, emotionele man. Hij wil zijn vrouw en kinderen zo dicht mogelijk bij zich houden, maar hij begrijpt dat hun vertrek onvermijdelijk is. Het is een fase die veel moeders moeten doorstaan als hun kinderen opgroeien. Ik wilde tonen hoe het een toegewijde vader vergaat als hij met deze kwestie wordt geconfronteerd », legt ze uit.

De titel « C’est ça l’amour » exploreert de term in al zijn gedaantes. Het gezin moet een crisis doorstaan waarin de emoties hoog oplaaien. De vader voelt zich verloren, de twee pubers zijn op zoek naar liefde en beleven hun eerste avonturen. Bouli Lanners, die gecast werd voor de rol van Mario, verpersoonlijkt perfect de emoties die het verhaal van Mario en zijn kinderen Frida en Niki beheersen.

Goed gekozen acteurs 

Over de keuze voor haar acteurs moest Claire Burgers niet lang nadenken ! Ze praat over Bouli Lanners met de volgende woorden : « Toen ik hem filmde, werd ik getroffen en ontroerd door het kinderlijke in zijn blik. Ik wilde dat hij het werd. Hij straalt een gulheid en een menselijkheid uit die ik voor mijn personage op het doek wilde, maar die ook noodzakelijk waren voor het menselijke avontuur dat ons te wachten stond tijdens de draaidagen. Ik zou hem helemaal onderdompelen in mijn stad, hem omringen met niet-professionele acteurs die hij mee zou moeten ondersteunen, zoals de twee adolescenten die zijn dochters zouden spelen. »

De twee jonge actrices stralen authenticiteit en een treffende intensiteit uit in de emoties die de verbeelden. Toen ze Bouli Lanners voor het eerst ontmoetten zat de verstandhouding meteen zo goed dat ze wel een echte familie leken… wat de film nog realistischer maakt.

« C’est ça l’amour », vanaf 27 maart in de bioscoop.


© Fiftyandme 2024