En als het leven nu eens begint op je 50 ?

Waarom zou het leven niet bij de vijftig beginnen? Net als Hilde, Els en Joëlle zien heel wat vrouwen hun vijftigste verjaardag als een moment om de balans op te maken. En zelfs een heel nieuw leven te beginnen… Vrouwen die hun leven langs de rol van moeder, echtgenoten en/of werkende vrouw op zich hebben genomen, durven een nieuwe weg te slaan om hun eigen dromen waar te maken. Ze inspireren ons met hun  energie om volop te leven en dromen achterna te gaan.

Leestijd: 2 minuten

Kort CV

Naam en voornaam: Hilde De Brauw.
Geboren: 9 januari 1965.
Woonplaats: Oostduinkerke.
Hobby’s: schrijven, social media, sporten, oma zijn.
Favoriet boek: StrenghtsFinder van Donald O. Clifton en Marcus Buckingham.
Goede eigenschappen: gedreven, enthousiast, conceptueel-creatief, leergierig, sterk communicatief én gevoel voor humor.
Slechte eigenschappen: ongeduldig, allergisch voor negativisme, dominant, ietwat dwangmatig geordend en gepland.

HILDE DE BRAUW

No one is you – that’s your superpower!”

Wat is je voorgeschiedenis?

“Het is niet de eerste keer dat ik een resolute loopbaanswitch maak. Zowat twintig jaar geleden koos ik ervoor om na tien ongelooflijk leuke jaren in de televisiewereld het roer om te gooien. Als manager van de televisieafdeling van ‘Studio 100’ was ik al bezig met rekrutering, onboarding, opleiding en coaching. Ik was en ben geboeid door mensen en het inzetten van hun talenten op de arbeidsmarkt. Weliswaar was ik toen 20 jaar jonger en vond vrij snel een leuke baan bij een groot HR-bedrijf. Daar zou ik uiteindelijk negentien jaar blijven.”

Wanneer en waarom kreeg je behoefte aan verandering? Wat was het beslissende moment?

“Eind vorig jaar zat ik vast in een functie en een team dat elk greintje zuurstof en energie uit mij zoog. Ik voelde dat ik eraan onderdoor zou gaan als ik daarin bleef steken. Dus moest ik opeens het besluit nemen om een goed loon, een pak vakantiedagen en heel wat fijne jaren op te geven en andere horizonten op te zoeken.”

Wat doe je nu? Wat heb je bereikt? Ben je bezig met nieuwe projecten?

“Ik koos uiteindelijk voor Travvant, een bedrijf dat gespecialiseerd is in outplacement en loopbaanbegeleiding. Daar geloven ze in mij en in mijn HR-expertise en duurzame inzetbaarheid. We hebben dezelfde ambitie, drive en waarden. We willen er écht zijn voor mensen. Het bedrijf geeft me bovendien de ontwikkelingsmogelijkheden en de autonomie die ik nodig heb om verder te kunnen groeien. Ik werk er als outplacement- en loopbaancoach en content writer voor de regio West-Vlaanderen. Er staan in die context ook een aantal leuke webinars, facebook lives en blogposts op mijn planning.”

Welk advies zou je willen geven aan mensen die zin hebben om van richting te veranderen?

“Ga er gewoon voor. Geloof in jezelf en durf ook na je 50ste de stap te zetten naar een nieuwe baan. Breng weer wat magie in je carrière. Zorg ervoor dat je cv er goed uitziet en dat het energie, passie, enthousiasme en motivatie uitstraalt.

Denk ook aan je online zichtbaarheid. Vervolledig je LinkedIn profiel met alle toeters en bellen en begin te liken, sharen, commenten en posten. Gebruik je netwerk: als 50-plusser heb je een uitgebreid sociaal en professioneel netwerk uitgebouwd. Dat netwerk is van onschatbare waarde. Zorg voor focus in je zoektocht. Solliciteer enkel naar functies of bij bedrijven waarvan je weet dat ze een uitstekende match zijn. Je hebt niet alleen positivisme en enthousiasme nodig, een fitte, energieke uitstraling helpt ook. Last but not least: durf verrassend uit de hoek te komen en overgiet alles met een gezonde dosis humor. Je bent geen duffe grijze muis maar een swingend roze flamingo vol energie, passie en enthousiasme.»