je eigen blog

En als je nu eens blogster werd op je 50ste ?!

Vandaag de dag is een eigen website niet langer voorbehouden voor de jeugd of internetnerds. Het is heel eenvoudig: het volstaat om ergens door gepassioneerd te zijn (koken, mode of interieur bijvoorbeeld) en om goesting te hebben om uw ervaringen te delen. Het beste bewijs: steeds meer vijftigers wagen de sprong! Het enige wat je nog moet doen is deze eenvoudige tips & tricks volgen om je eigen blog te lanceren!

Leestijd: < 1 minuut

Buiten een goede schrijfstijl heb je het volgende nodig:

  • Creativiteit: Eerst en vooral om een leuke naam te vinden – eerder kort en makkelijk te onthouden (en die nog niet bestaat). Twijfel niet om te brainstormen met mensen uit je omgeving.
  • Een identiteit: Het is verschil dat je maakt is je toegevoegde waarde. Druk je persoonlijkheid uit doorheen je ideeën en volg daarbij een editoriale lijn. Wees origineel om je los te weken van de concurrentie: werk aan de presentatie (met mooie foto’s bijvoorbeeld) en door de layout van de website te verzorgen (leesbaar, niet te druk, kleurrijk, enz.)
  • Regelmaat: Om een trouw lezerspubliek op te bouwen en een echte gemeenschap te vormen, moet je je blog regelmatig voeden. Idealiter post je een artikel per dag (voor een goede zoekmachineoptimalisatie bij Google). Als je dat teveel tijd kost, kunnen twee posts per week er al voor zorgen dat je fans regelmatig terugkomen. Leg een soort afspraak vast met de surfers.

Nu je dit weet is het aan jou! Via bijvoorbeeld www.wordpress.com (onze favoriet omdat het makkelijk is om er een blog mee te maken en er dagelijks mee te werken) kan je in amper een paar minuutjes je eigen blog aanmaken. Om je website te optimaliseren kan je je ook verder informeren over de basis van zoekmachineoptimalisatie (Welke sleutelwoorden moet ik gebruiken? Hoe sta ik bovenaan de zoekpagina’s van Google? In de SEO-taal leren schrijven, … Maar dan wordt het al een echte job!)

Als dit artikel je geïnspireerd heeft, vergeet dan niet om je nieuwe blog te delen met ons!


© Fiftyandme 2024