Birkinstocks

Dit kunstenaarscollectief maakte Birkenstocks van peperdure, verknipte Hermès-handtassen

De lockdown doet gekke dingen met mensen, dat is duidelijk. Birkenstocks gemaakt van Hermès-handtassen gaan momenteel over de toonbank voor een prijs tussen de 28.000 en 62.000 euro per paar.

Leestijd: < 1 minuut

Birkinstocks

Het Amerikaanse kunstenaarscollectief MSCHF weet als geen ander de hedendaagse consumptiecultuur om te zetten in spraakmakende kunst. Ze hebben daarom een collectie sandalen gemaakt die verdacht veel lijken op de gekende Birkenstocks. Waar die van gemaakt zijn? Verknipte tassen van luxemerk Hermès. Om precies te zijn de Birkin, het populairste model uit de tassenlijn van Hermès. Zó populair, dat er enorme wachtlijsten voor zijn. Bij MSCHF hebben ze desondanks een paar exemplaren op de kop weten te tikken en die getransformeerd in sandalen. Hoe we die mogen noemen? Birkinstocks.

Wat een stunt.

Beperkt beschikbaar

MSCHF kocht naar eigen zeggen vier handtassen om de sandalen te maken en zijn de beschikbare paren beperkt. Dat verklaart ook meteen het prijskaartje: ze zijn te koop voor prijzen tussen de 28.000 en 62.000 euro per paar. Naar verluidt zouden er al drie zijn verkocht aan de Amerikaanse rapper Future, zangeres Kehlani en een anonieme kunstverzamelaar. Volgens The New York Times zijn er nu nog vier à zes paar beschikbaar. Wie o wie?

Comfort in tijden van lockdown

Zijn dit mooie exemplaren of oubollige stappers? Wij zeggen het tweede: stylisch huispakken vieren óók hoogtij, want comfortabel en toch nog modisch. Deze sandalen liggen wat ons betreft in lijn daarmee. Over hun schoonheid zijn de meningen verdeeld, maar plezant zitten doen ze wel. Wij halen in ieder geval voorlopig onze vertrouwde Birkenstocks weer uit de kast.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © MSCHF


© Fiftyandme 2024