musea virtueel

Deze musea in heel Europa bieden virtuele bezoekjes en rondleiding aan

Dankzij de chaos die corona heet zijn veel musea wereldwijd gedwongen tijdelijk te sluiten. Om ervoor te zorgen dat hun kunst toegankelijk blijft, opent een deel zijn deuren via virtuele tours en online exposities. Voordeel: je hoeft de zetel niet te verlaten en je pyjama kun je aanhouden.

Leestijd: 2 minuten

Vergeet dringen in rijen en wachtend tegen massa’s ruggen staren. Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, stelde een lijst samen met de tien populairste musea en galerieën in Europa die je virtueel kunt bezoeken.

Musée d’Orsay, Parijs

De online collectie van Musée d’Orsay biedt jou de kans om je ogen te laten vallen op veel verschillende werken. Van olieverfschilderijen en doekschilderingen, tot thema’s rond het impressionisme en de Franse geschiedenis.

Rijksmuseum, Amsterdam

Het Nederlandse Rijksmuseum is te bezoeken met Google Arts & Culture. Je vindt er veel schone kunst, ambacht en geschiedenis van het land.

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

Het nationale museum voor moderne kunst van Spanje in de 20e eeuw, Museo Reina Sofía, biedt een brede verscheidenheid aan online content. Er is moderne kunst in de vorm van een multimedia-gedeelte met honderden video’s en audio-stukken. Extra leuk: er zijn visuele- en audiotours beschikbaar vanuit het museum om uitleg te krijgen over de tentoonstellingen.

Tate, Londen

Ook bij Tate Britain is een virtuele rondleiding beschikbaar door de zalen met werken van de grootste Britse kunstenaars. Daarnaast is er een overzicht beschikbaar van de Britse kunst van 1545 tot nu.

Le musée du Louvre, Parijs

Dit online culturele uitstapje wil je vast niet overslaan. Tenminste, als je het Louvre nog niet hebt bezocht, want het is zo’n beetje ‘s werelds bekendste museum. Alleen dit keer is het anders. Nu heb je de Mona Lisa of de Winged Victory of Samothrace via de website van het Louvre helemaal voor je alleen.

The State Hermitage Museum, Sint-Petersburg

Wil je The State Hermitage onderzoeken, dan kun je hier wel flink wat tijd voor uittrekken. Het museum heeft namelijk meer dan drie miljoen kunstwerken en artefacten van wereldcultuur – en ja, die zijn allemaal virtueel te bekijken.

Musei Vaticani, Vaticaanstad

Het museum in Vaticaanstad, Musei Vaticani, heeft een grote collectie van openbare kunst en beeldhouwkunst. Deze werd door de eeuwen heen door de rooms-katholieke kerk verzameld.

British Museum, Londen

Zin in een les geschiedenis? Met een virtuele rondleiding door het British Museum leer je meer over de evolutie van de mens van het begin tot het heden.

Musée d’art moderne de la Ville de Paris, Parijs

Het Musée d’Art Moderne in Parijs, dat je misschien ook wel als MAM Parijs kent, herbergt een collectie moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Er zijn online archieven beschikbaar om de werken van kunstenaars als Henri Matisse en Robert Delaunay te bekijken.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Ook het Van Gogh Museum is virtueel beschikbaar. Het museum heeft een mooie online sectie met schilderijen van – surprise – Van Gogh. Naast schilderijen leer je ook meer over het leven van deze meester.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Holidu

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024