mind hotspots

Must know: 5 nieuwe body and mind hotspots in België om even tot jezelf te komen

Elke week openen er nieuwe hotspots in België. We hebben het kaf van de koren gescheiden en presenteren je de 5 beste body and mind hotspots in België die je absoluut wil ontdekken. Om even terug te gaan naar wat er écht belangrijk is in het leven. Rust in je hoofd, energie in je lijf en je omringen door dierbaren.

Leestijd: 3 minuten

M.E.R.G.E.D. hedendaagse kunst


Foto: Geert Van de Velde

Bij M.E.R.G.E.D, een gloednieuwe kunstgalerij, worden kunstenaars en kunstminnaars ‘gemerged’ om kunst in zijn totaliteit te kunnen beleven. Het pand hiervoor is klein, charmant en karaktervol. Knappe, hedendaagse kunst divers qua genre, gaande van schilderkunst, keramische kunst, 3D-kunst, fotografie tot beeldhouwkunst, wordt tentoon zo tentoongesteld in een intiem kader. Een bezoek hieraan zal nooit vervelen, want om de zes weken worden er nieuwe kunstwerken voorgesteld en krijgt de volledige ruimte en etalage een nieuwe invulling.

Korenmarkt 34
2800 Mechelen
merged.be

Advies op basis van je DNA

Om het vijfjarig bestaan van haar gepersonaliseerde skincaremerk Nomige te vieren opende Dr. Barbara Geusens recent het Nomige Skin Center, een exclusief huidverzorgingsinstituut in hartje Gent. Na een huidconsultatie volgt een gelaatsverzorging, afgestemd op je zichtbare huidconditie, en wordt je huid diepgaand geanalyseerd op basis van je DNA. Een vervolgbehandeling wordt dan gepersonaliseerd op basis van je intrinsieke huidbehoeften, een uniek concept in België. Een bezoek aan het Nomige instituut kost 150 euro, inclusief huidconsultatie (15 minuten), gelaatsverzorging (60 minuten) en DNA-huidanalyse met huidrapport. 

Inner Tree, Bagattenstraat 157A
9000 Gent
nomige.be

Tweede opening voor Roger 1937

Schoonheid en gezondheid gaan hand in hand. Dat weet cosmeticasalon Roger 1937 ook – voorheen Maison Roger. Vanaf dit najaar en voor de feestdagen opent het prestigieuze kappers-, schoonheids- en cosmeticasalon daarom een exclusieve ruimte in het Aspria Royal La Rasante. De salon met witte handschoen huldigt diensten in een gezellige omgeving die grenst aan de spa. Er zijn acht zitplaatsen voor een sereen ontvangst met de aandacht van een team van toegewijde kappers, verbonden aan het moederbedrijf op de Louizalaan. Een deel van de behandelingen wordt aangeboden, alsook de kappersdiensten van Maison Roger. Zo wordt de luxe van een schoonheidsmoment op maat dichter bij Oudergem, Watermaal Boitsfort en Sint-Pieters-Woluwe gebracht.

Donkerstraat 56
1200 Sint-Lambrechts-Woluwe
roger1937.com

Cocoonen in de winter

Gelegen in het centrum van Antwerpen, opende COCON een oase voor wie zichzelf rust en ontspanning gunt. Een duffe huid of haarbos zijn verleden tijd, want bij COCON zijn alle uiterst kwalitatieve beautyservices verzameld onder één dak: van een knipbeurt of kleuring tot massages, manicure of huidverzorging, steeds aangepast op de conditie van de huid of haar. Je wordt er ontvangen voor één-op-één service in één van de acht individuele ‘cocons’ die je alle privacy gunt en waar je je eigen muziek en licht kunt aanpassen om helemaal tot jezelf te komen.

Hopland 47
2000 Antwerpen
cocon.club

De winternatuur beleven

Heb je lucht en ruimte nodig, heb je dorst naar stilte en wil je het wonder van de natuur in de winter herontdekken? Lodge Attitude zorgt voor prachtige verblijven in de Lodges de la Vierre op Domaine de Waillimont. Het Domaine de Waillimont in de provincie Luxemburg is een onverwacht Eden van 20 hectare dat bossen, weilanden, vijver en rivier combineert. In de lodge zelf, ingericht in een Scandinavische stijl, kun je de avond doorbrengen gewikkeld in een deken, knus bij het houtvuur, genieten van de zachte uren. De volgende dag geniet je ter plekke van een gastronomisch ontbijt, voor lunch en diner richt chef-kok Jordan Boreux in restaurant L’Episode zich op een seizoensgebonden keuken in harmonie met de plaatselijke omgeving, met een  voorkeur voor korte circuits van hoge kwaliteit.

Waillimont 2
6887 Herbeumont
leslodgesdelavierre.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024