Noémie Wolfs

Wie is Noémie Wolfs in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en hoe groot is de kans dat ze wint?

Ondertussen is De Slimste Mens ter Wereld alweer meer dan vijf weken op de buis. Al heel wat deelnemers hebben hun kans gewaagd, maar er komen ook nog steeds een aantal nieuwe kandidaten in de hoop de titel te veroveren. Zo maakte Noémie Wolfs afgelopen week haar opwachting. “Ik zou het leuk vinden omdat ik dan mezelf zou verbazen”, vertelt ze over een mogelijke overwinning.

Leestijd: 2 minuten

Wie is Noémie Wolfs?

Haar naam kan onbekend in de oren klinken, maar de kans op een aha-erlebnis is groot wanneer we het woord ‘Hooverphonic’ laten vallen. De toen 22-jarige Noémie Wolfs volgde namelijk in 2010 Geike Arnaert op als zangeres van de rockband. Dat verhaal duurde tot 2015 – wat behoorlijk lang is naar de normen van Hooverphonic frontman Alex Callier. Samen maakten ze hits als The night before, Anger never dies en Amalfi.

Ondertussen is Noémie een succesvolle solozangeres die ook haar eigen radioprogramma heeft. Ze is als presentatrice te horen op Studio Brussel en is daar één van de zeven selectors. Elke dinsdag van 20 uur tot 22 uur krijgt zij vrij spel op de radiozender.

Hoe schat ze haar kansen zelf in?

Op Twitter en Facebook klinkt ze alvast strijdvaardig over haar deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. ‘Gonna kick some ass tonight’, zo schrijft ze op het platform bij foto’s van haar opvallende outfit.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Of er een kans bestaat dat ze met winst naar huis gaat? “Ja, dat zou kunnen”, zo antwoordt ze aan het programma. “Ik zou dat leuk vinden omdat ik dan mezelf zou verbazen. En er is niets leuker dan mezelf te verbazen. Ik verwacht geen hoge dingen van mezelf, maar ik ga het alleszins proberen.”

Haar voorbereiding verliep stroef. “Ik begon met een abonnement op de krant. Maar omdat het zo’n negatief nieuwsjaar was, heb ik dat na een paar weken terug opgezegd. Ik werd daar eigenlijk heel triest van. Maar ik heb wel zo’n paar avondjes op Wikipedia gezeten. Ik heb ook een bril gekocht want het bleek dat ik eigenlijk toch al een tijd niet zo goed meer zie, en ik dacht: ‘Die puzzelrondes, ik ga Linda De Win-gewijs naar voor moeten kruipen en niets zien’. Dus ik heb dan toch maar op mijn 32ste verjaardag eens een bril gekocht.”

Voor wie ze ‘t meest schrik heeft? “Sp.a-voorzitter Conner Rousseau”, reageert Noémie. Hij heeft zijn drie eerste afleveringen gewonnen. “Politici die weten altijd wel veel. Of die horen veel te weten. Dus dat is wel iemand die het heel goed gaat doen, en al gedaan heeft, dus van hem ben ik wel bang.”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Vier

Beeld:
Vier, Shutterstock


© Fiftyandme 2024