The Quiet Girl

‘The Quiet Girl’: de nieuwe meeslepende film die je nog lang zal bijblijven

‘The Quiet Girl’, geregisseerd door Colm Bairéad, vertelt het hartverscheurende verhaal van een negenjarig meisje uit een Iers gezin waar liefde en genegenheid niet bestaan. Als haar ouders haar voor de zomer naar een pleeggezin sturen, ontdekt het teruggetrokken en stille kind de troost en tederheid van een liefdevol thuis. In een aangrijpend en delicaat scenario illustreert de film alle complexiteit van een kwetsbare jeugd die verstoken is van genegenheid en stabiliteit.

Leestijd: 2 minuten

Het aangrijpende verhaal

Ierland, 1981. Cait is een verwaand en verwaarloosd jong meisje wiens familie besluit haar voor de zomer naar een pleeggezin te sturen. Binnen dit nieuwe gezin dat haar beschermt, lukt het haar om op te bloeien. Maar in dit huis waar geen geheimen mogen zijn, ontdekt ze een pijnlijke waarheid. Een aangrijpende en tedere film over het vinden van je eigen plek.

The Quiet Girl

‘The Quiet Girl’ (of ‘An Cailín Ciúin’ in het Gaelic) werd genomineerd voor een Oscar voor de Beste Buitenlandse Film en won talrijke prijzen op prestigieuze festivals. Geprezen door de pers in Ierland en Engeland was de film een enorm succes en werd al snel de grootste box office hit voor een Ierse productie.

The Quiet Girl

Het goede nieuws? Fifty & Me Magazine en Cinéart geven 10 duo-tickets weg voor The Quiet Girl. Klik hier om mee te doen!

‘The Quiet Girl’ zal vanaf 10 mei in de bioscopen te zien zijn.

Ga voor meer informatie over de film en de vertoningen naar cineart.be


© Fiftyandme 2024