Sam Dillemans opent eigen exporuimte in Borgerhout

Leestijd: 2 minuten

Zoals veel kunstliefhebbers overal ter wereld hebt u schilder Sam Dillemans misschien wel in het hart gesloten. De kans om zijn werk te zien op een expo was tot nu echter klein. Daar doet de eigenzinnige kunstenaar nu iets aan: hij opent zelf een tentoonstellingsruimte in Borgerhout.

sam-dillemans-life-magazine-borgerhout

(c) Wim Van Eesbeek

Met de opening van Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans komt de kunstenaar tegemoet aan de algemene vraag van kunstliefhebbers en –kenners  om zijn werk op een regelmatigere basis tentoon te stellen. De voorbije decennia exposeerde Dillemans slechts enkele malen, onder meer in het Antwerpse Rubenshuis en in het Kasteel van Gaasbeek, waar hij een reeks schrijversportretten toonde.
De kunstenaar renoveerde een voormalig werkhuis op een steenworp van zijn atelier in Borgerhout. Het is de bedoeling om met regelmaat en gedurende een langere periode  kunstwerken te tonen, die representatief zijn voor de verschillende artistieke periodes in zijn curriculum of recente werken rond een bepaald inspirerend thema. De tentoonstelling die vanaf 16 april toegankelijk is voor het brede publiek, toont een beknopt overzicht van schilderijen tot grafiek, van zijn jeugdwerk tot de huidige landschappen.

sam-dillemans-life-magazine-tentoonstellingsruimte

(c) Wim Van Eesbeek

Naar aanleiding van dit unieke project, publiceert uitgeverij DRIE in samenwerking met Manteau Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans, het eerste boek met een chronologisch overzicht van Dillemans’ oeuvre, ingeleid door David Van Reybrouck.

Sam-dillemans-life-magazine

(c) Wim Van Eesbeek

PRAKTISCH

Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans (Eggestraat 2, 2060 Antwerpen) is geopend van 16 april tot en met 16 oktober 2016. De ruimte is te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14u tot 18u. Toegangsprijzen variëren van € 2 tot €4.

Het boek Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans verschijnt op 15 april 2016. Te koop in de tentoonstellingsruimte en in de betere boekhandel. (320 pagina’s, € 49,99).© Fiftyandme 2024