3, 2, 1, Go ! Detox tips voor een gezonder lichaam

Leestijd: 3 minuten

Laten we eerlijk zijn: tijdens de zomervakantie geven we ons allemaal over aan de geneugten van het leven. Dat dagelijkse ijsje en wijntje in de zon zijn natuurlijk heerlijk, maar het kan uiteindelijk een negatieve invloed hebben op je gewicht en bovendien zorgen voor een te hoge cholesterol. Heb je weinig energie en voelt je huid onzuiver aan? Dan is het tijd voor een detox. Wij geven je een aantal simpele tips om direct op te pakken, zodat je gezond en fit de herfst ingaat. Je hoeft heus geen streng dieet te volgen voor een gezonder lichaam en zuiverdere huid. Bij een detox draait het om hydratatie, beweging, voldoende groentes en fruit en voedingssupplementen.

Drinken voor een interne reiniging

Je nieren zijn verantwoordelijk voor het filteren van gifstoffen en daarmee spelen ze een belangrijke rol in het zuiveren van je lichaam. Om je nieren volop te laten werken is het belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen. Water, groene thee en kruidenthee zijn alle drie goede opties voor het zuiveren van je lichaam. Benieuwd welke kruiden daarbij kunnen helpen? Drankjes die infusies van berk bladeren bevatten werken waterafdrijvend, Javathee reinigt het lichaam en wordt daarom ook wel gebruikt bij obesitas, diabetes en te hoge cholesterol, en kersenstengelinfusie draagt bij aan het urine systeem.

Voedingssupplementen voor een extra boost

Om het jezelf makkelijk te maken kan je ook voor voedingssupplementen gaan. Deze bevatten het concentraat van planten die je lichaam op een natuurlijke manier helpen beter te functioneren.

Reinigende voeding

Groente en fruit hebben altijd gezondheidsvoordelen, maar de een bevat net iets meer antioxidanten of vezels dan de ander, waardoor ze extra bevorderlijk zijn voor een goede lichaamsreiniging. Door meer van deze voedingsmiddelen in je dieet op te nemen geef je je altijd hardwerkende spijsvertering een welverdiende break. Maar welke groentes, fruitsoorten en andere kruiden zijn nou echt bevorderlijk?

aliments-detox-fiftyandme-magazine

Citrusvruchten en bittere groentes reinigen de lever. Begin je dag daarom met een smoothie van citroen, ananas, appel, banaan of kiwi: deze magische cocktail geeft je lichaam voldoende vezels, vitamine C en kalium, allemaal tegelijk!

Ook paardenbloem staat erom bekend je spijsvertering te stimuleren: serveer het met artisjokken en selderij, beiden goed voor je galblaas, om je lichaam nog meer te verwennen!

Regelmatig bewegen

Niets is meer ontspannen dan luieren bij het zwembad of op het strand, en aangezien je stressniveau er van daalt en je je in de buitenlucht bevindt is het ook goed voor de gezondheid. Echter is het wel belangrijk dat je voldoende beweegt om je bloedsomloop te stimuleren en zuurstof in je longen te pompen; allebei essentieel voor het reinigen van je lichaam doordat het gifstoffen wegdrijft. Ben je op vakantie? Trek dan wat extra baantjes in het zwembad of loop een rondje hard; je zult je gegarandeerd beter voelen.

Een milde reiniging voor de huid

Om je huid te reinigen is het belangrijk dat je dode huidcellen weghaalt door bijvoorbeeld je huid te stomen. Ga niet voor agressieve scrubs, maar breng eens een bezoekje aan de sauma of stoomkamer. Een heerlijke ontspannende bezigheid die je lichaam ook nog eens helpt bij het afdrijven van gifstoffen!

Met deze kleine trucjes geef je je lichaam een boost waardoor je een stuk meer energie krijgt en je gezicht meteen gaat stralen. Succes!

 


© Fiftyandme 2023