Voedingssupplement winter

Welk voedingssupplement kun je het best deze winter slikken?

Om dit nieuwe jaar fit te beginnen, dat nog steeds in teken staat van het coronavirus, is het verstandig om je immuniteit te versterken met een voedingssupplement. En waarom jezelf niet extra blij maken met een dubbele bescherming met een combinatie van vitamine D en zink – wat ook nog eens je geheugen een flinke boost geeft.

Leestijd: < 1 minuut

Vitamine D: een onmisbaar voedingssupplement in de winter

Virale ziektes, verkoudheid, rhinitis, griep en longontsteking slaan vaker toe in de winter wanneer het vitamine D-gehalte lager is. Deze vitamine wordt namelijk vooral geproduceerd tijdens de blootstelling aan de zon, via de UVB-stralen door onze huid. Een vitamine D-tekort verlaagt de immuniteit en verhoogt juist het risico op diverse infecties, met name luchtweginfecties. Een voedingssupplement in de winter met deze vitamine lijkt dus niet zo’n slecht idee, maar er is meer…

Verhoog je immuunsysteem met zink

In de Westerse landen kamp 30 procent van de bevolking boven de 50 jaar met een zinktekort. Het is bekend dat zink essentieel is voor het functioneren van het immuunsysteem. Zinkionen zijn betrokken bij de regulatie van intracellulaire signaalwegen in aangeboren en adaptieve immuuncellen. Bovendien is aangetoond dat onvoldoende zinkopname de ontstekingsreacties kan doen toenemen. Maar dat niet alleen: zink heeft ook de functie om de concentratie te verbeteren.

De combinatie van vitamine D en zink heeft dus voor meerdere dingen zin. Fit-O-Memo, een voedingssupplement op basis van planten en natuurlijke ingrediënten, combineert deze met Centella Asiatica om een goed geheugen nog beter te behouden. Kortom: het is de ideale kuur om de winter en dit ietwat hectische begin van het jaar mee door te komen!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2021