Antwerpen, o heerlijke koekenstad…

Leestijd: 3 minuten

Anvers2

Maar hoe begin je best aan de ontdekkingstocht in deze wirwar van cultuur, mode en avontuur? Welnu: Antwerpen is perfect te voet te doen. Je ziet en voelt de stad en ontdekt telkens weer verborgen schatten, want achter elk hoekje schuilt wel een verhaal of een nieuw winkeltje. Laat je meeslepen door het onverwachte en ontdek een authentieke en tegelijkertijd internationale metropool. Om het overzicht te behouden, verdeel je deze stad best in een aantal wijken.

Van het station wandel je rechtdoor via de Keyserlei naar de Meir, kijk hier vooral omhoog naar de imposante gebouwen. Hou even halt aan het Rubenshuis en ga dan verder richting Quartier Latin. De boetieks met luxeaccessoires, kunst, interieur, schoenen liggen hier allemaal naast elkaar. Op de hoek stop je best even bij Julien Bar Tabac. Alles wat ze hier doen is top. Ze serveren de koffie zoals in Italië en je drinkt er perfect afgewerkte aperitieven.
Wapper 18, T. 03 707 24 54

Wil je hier overnachten, dan kan dat in één van de drie cityflats. Surf naar www.rafaelresidence.be en boek je eigen trendy appartement “in ’t stad”.

Wil je lunch of dessert met zicht op de botanische tuin, ga dan naar Het Gebaar van sterrenchef Roger Vandamme.
Leopoldstraat 24, T. 03 232 37 10 

DVS is dé nieuwe multimerkenboetiek van Dirk Van Saene, de iets minder bekende van de Zes van Antwerpen. Hier shop je de crème de la crème van de Belgische mode. De winkel bevindt zich op de eerste verdieping boven Cocodrillo, de schoenenboetiek van de Schuttershofstraat.
DVS, Schuttershofstraat 9, T. 0488 49 28 14

Graanmarkt 13 is de plek “where dreams come true”! De bezielers Ilse en Tim zijn er met verve in geslaagd om mode, interieur, een galerij en een restaurant in één concept te gieten maar toch elke discipline zijn eigenheid te laten bewaren.
www.graanmarkt13.be      T. 03 337 79 91

Wil je weten welke luxebrands hier nog allemaal huizen en waar ze precies te vinden zijn, surf dan naar de website www.visitantwerpen.be.

Super tip: boek je eigen fashiongids! Zoals Tanguy Ottomer: hij werd door CNN verkozen tot één van de “7 savviest guides” ter wereld. Deze hippe Antwerpenaar weet precies waar je moet zijn. Je kan je tour helemaal op maat laten maken en als je wil is hij zelfs je personal shopper voor de dag. Kijk even op de website www.tanguyottomer.co

HISTORISCH CENTRUM

Anvers3

Ga verder naar het historisch centrum met de Grote Markt als epicentrum en tal van oude gebouwen, terrasjes en restaurants. Hier waan je je soms in de middeleeuwen. Dwaal door de straatjes en laat je verrassen. Een absolute verborgen parel is het Hendrik Conscienceplein. Voor de theeliefhebbers is het theesalon Claude zeer aanbevolen.
www.salondetheclaude.be

Le zoete zoen wordt bezocht door bekend en minder bekend Vlaanderen en haalde in 2012 terecht het nieuws met de titel Lady Chef of the Year.
 Zirkstraat 23, T. 03 226 92 20

LANGS DE SCHELDE

Als je wat verder naar het water wandelt, kom je bij Hotel ’t Sandt: een trendy hotel gelegen in een 17de-eeuwse patriciërswoning met sublieme Italiaanse binnentuin en terras met zicht op de kathedraal.
www.hotel-sandt.be, Zand 17, T. 03 232 93 90

DE DESIGNERS

Via de Nationalestraat, waar Dries van Noten zijn boetiek in een prachtig pand heeft, kom je in de modewijk. Hier bevindt zich uiteraard het Momu.

HET ZUID

Wandel verder naar de Kloosterstraat. Zeker op zondag is het hier uiterst gezellig. Hier kan je hippe retro spullen of chic antiek vinden om je interieur helemaal af te maken.

Een nieuwe topper is de Recollection. De spullen hier zijn met zo veel liefde geselecteerd dat je er echt blij van wordt. Old meets new. Via de kaaien kom je aan op het Zuid waar je naast boetieks en interieurwinkels ook veel gezellige restaurantjes en bars vindt. Hier komt, woont, eet en danst hip Antwerpen.
www.therecollection.com, Kloosterstraat 54, T. 03 257 36 14

Om je trip helemaal af te maken ga je aperitieven of dineren in The Glorious. Deze zaak kreeg onlangs zijn eerste Michelinster. Overnachten kan ook in de fashionsuites.
www.theglorious.be, De Burburestraat 4, T. 03 247 06 13

HET EILANDJE

Sla het Eilandje niet over. Rond het Mas en de haven vind je tal van concepten, het ene al even origineel als het andere, maar wij raden het nieuwe no-nonsense kind aan van Wim Ballieu “Balls&Glory”. Enjoy!
www.ballsnglory.be, Godefriduskaai 30, T.  03 227 16 00 


© Fiftyandme 2024