De beste cruises van 2019

Een cruise, iets voor saaie mensen? Geloof het maar niet: cruises zijn trendy geworden. Vergeet enorme schepen en drijvende steden, maar beleef boeiende avonturen in het gezelschap van reisgenoten van alle leeftijden. Wij kozen een aantal cruises nieuwe stijl die voor elk wat wils bieden, en die je naar de mooiste plekken van de wereld voeren. Volg de gids!

Leestijd: 4 minuten

Onder de kokospalmen van de Caraïben

Witte zandstranden, palmbomen, mythische beschavingen… de Caraïben hebben heel veel moois te bieden. MSC Cruises heeft vijf schepen je meenemen naar de mooiste plekken, van Mexico naar Cuba via Barbados of de Bahama’s. Een heel indrukkende reis maak je op de MSC Seaside, via de Verenigde Staten, Jamaica, de Caymaneilanden, Mexico en de Bahama’s. Acht dagen lang geniet je van turkooisblauw water, indrukwekkende oerwouden en nog veel meer ontdekkingen. Je kunt deelnemen aan een excursie naar de ruïnes van Tulum in Mexico, een van de bekendste archeologische Maya-sites van het land. Deze site ligt tegenover de zee, en tijdens dit bijzondere bezoek ga je honderden jaren terug in de tijd. Er zijn voordelige forfaits voor de excursies tijdens de cruise beschikbaar, en een heel unieke ervaring is de MSC Yacht Club service: een persoonlijke butler die 24 op 24 uur tot je beschikking staat, excursies die op maat voor je worden samengesteld, privéruimtes met drankjes à volonté… om in alle rust van je cruise te genieten.

Vertrek: Tussen 6 april 2019 en 2 november vanuit Miami.

Prijs: Vanaf € 499 per persoon.*

Waarvoor ga je? De zon, de geschiedenis en de cultuur, het landschap en de unieke ervaring.

Meer info over deze cruise van MSC Cruises: www.msccruises.be

les_plus_belles_croisieres_2

(Her)ontdek De Middellandse Zee

Tijdens een Middellandse Zee-cruise ontdek je een streek vol tradities die de bakermat van de mensheid is. Er zijn verschillende routes en er is voor elk wat wils: van de haven van Venetië of Bari vaar je naar het beroemde Cannes of het feestelijke Ibiza en de Griekse eilanden met hun rijke geschiedenis en hun schitterende monumenten. Of stap aan boord van de MSC Opera voor een cruise met bestemming Italië, Montenegro en Griekenland, waarop je heerlijk kunt relaxen, nieuwe horizonten ontdekken en je onderdompelen in de cultuur en tradities van de landen die je bezoekt. Zo kun je op een van de uitstappen de oude middeleeuwse stad Kotor in Montenegro met zijn barokke stijl ontdekken, of het Archilleion, het paleis van keizerin Sissi op Corfu… En niet te vergeten de legendarische witte dorpen van Santorini met zijn schitterende zonsondergang! Het schip doet ook de mooie steden Venetië en Bari aan, en het eiland Mykonos.

Vertrek: Tussen 28 april 2019 en 20 oktober vanuit Venetië en van 27 april tot 19 oktober vanuit Bari.

Prijs: Vanaf € 649 per persoon.*

Waarvoor ga je? Voor de cultuur, de gastvrijheid van de bevolking en de rust. Meer info over deze cruise van MSC Cruises: www.msccruises.be

* Prijs per persoon in een binnenhut voor vertrek in het laagseizoen, naargelang beschikbaarheid op het moment van reservering.

Beleef een Russisch avontuur

Deze cruise neemt je mee op ontdekkingstocht naar het land van de tsaren. Twee weken lang word je ondergedompeld in de Russische cultuur, en maak je kennis met de kunst en de tradities van het land. Aan boord van het M/S Tchekhov, dat speciaal uitgerust is om de Russische wateren te bevaren, geniet je van alle mogelijke comfort: de hutten zijn modern, het binnenzwembad komt uit op het dek en er worden allerlei activiteiten georganiseerd aan boord. Twee en een halve dag wandel je door de straten van Moskou en geniet je van de schoonheid en de schatten die deze stad te bieden heeft. Van het bezoek aan het Kremlin tot een kijkje in de stad Sergiev Posad (door UNESCO tot werelderfgoed verklaard) je valt van de ene verbazing in de andere. Dan vertrek je voor drie dagen naar St Petersburg met op het programma een bezoek aan het Hermitage Museum, de graven van de bekende tsarenfamilie de Romanovs en nog veel meer. Er zijn ook verschillende excursies naar keuze waarbij je folkloristische optredens kunt bijwonen of bijzondere gebouwen kunt bezoeken.

Vertrek: Van mei tot september 2019 vanaf het vliegveld van Brussel.

Prijs: Vanaf € 2.750 per persoon.

Waarvoor ga je? Voor de traditie, de indrukwekkende architectuur, de geschiedenis van Rusland, het boeiende programma en de uitstekende service.

Meer info over deze cruise van All Ways Cruises op www.all-ways.be

les_plus_belles_croisiers

Afspraak in de paradijselijke Indonesische archipel

Op deze cruise reis je in alle comfort op de Star Clipper en maak je kennis met de Indonesische cultuur. Je reist van Bali naar de Gili eilanden via andere kleine eilandjes, en ontdekt paradijselijke stranden, indrukwekkende monumenten en de heel eigen filosofie van de bevolking. Natuurlijk stop je bij alle must-sees die de streek te bieden heeft. Om te beginnen is er de jungle van het Komodo National Park waar je de Komodo-draak kunt zien, de grootste nog levende hagedis ter wereld (hij kan tot drie meter lang worden). Dit is de enige plek ter wereld waar hij voorkomt. Vandaar brengt de boot je naar een roze strand, een natuurlijk fenomeen dat prachtig is om te zien: het dankt zijn kleur aan het aangespoelde koraal. Je ontdekt ook de tempel van Ulun Danu, een van de beroemdste pelgrimsoorden van Bali, en Borobudur, dat deel uitmaakt van het cultureel erfgoed van de mensheid. Dit is het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld, gelegen in een vulkaanlandschap. En er is ook gelegenheid genoeg tot relaxen, op een van de idyllische stranden met het kristalheldere water van de zee vlakbij…

Vertrek: Van mei tot oktober 2019 vanuit Benoa op Bali.

Prijs: Vanaf € 1.774 voor een week plus € 205 havenbelasting.

Waarvoor ga je? Voor de exotische sfeer, de droomstranden, het landschap en de cultuur.

Meer info over deze cruise van Star Clipper op www.starclippers.com

les_plus_belles_croisieres_4


© Fiftyandme 2024