québec

Breng de winter door in Québec en geniet van een warm welkom

Een knapperend haardvuur, een portie poutine om op te warmen. Twee beelden om het plezier van een winterverblijf in Québec samen te vatten. De winter is waarschijnlijk het meest spectaculaire seizoen om van zijn landschappen te genieten. En dat terwijl we juist dit seizoen jammer genoeg vaak over het hoofd zien.

Leestijd: 2 minuten

Wanneer de winter aan onze deur klopt, is Québec niet per se de eerste keuze voor Franse en Belgische toeristen. Misschien door de kou? Maar Québec kan toch echt niet alleen voor de zomer worden gereserveerd. Het is inderdaad koud, maar de winter biedt ook majestueuze landschappen, besneeuwde bossen en bevroren meren. De kou wordt gecompenseerd door het warme ontvangst van de Québecers. Zoals ze in Québec zeggen: “Het maakt niet uit waar je vandaan komt, je bent thuis!

Heel wat lokale activiteiten

In Québec staan ze altijd klaar om je uit te nodigen om hun activiteiten te delen. Van december tot maart en vanaf de komst van de lente. Als je je innerlijke kind hebt behouden, kun je sleeën zoals de echte Canadezen doen. Ze houden ook van weekendjes in afgelegen hutten om de ervaring van de pelsjagers na te bootsen. Wat sport betreft, kun je een goede wandeling met sneeuwschoenen aan je voeten doen. Een andere aanrader is een uitstapje naar het bos met een fatbike met oversized banden. Hoe dan ook: het maakt eigenlijk niet uit welke sport je kiest om van de rust in de natuur te genieten.

Een oneindige ruimte om los te koppelen

Vergeten zijn de zorgen van het dagelijks leven en drukke to do lists. Québec is de ideale bestemming om los te koppelen en de Amerikaanse manier van leven in het Frans te ervaren. Een geweldige winterse ademtocht om het jaar af te sluiten of te beginnen. Waar je ook kijkt, de uitgestrektheid van de beboste landschappen en de talloze wilde dieren die je misschien kunt observeren staan op je te wachten.


© Québec TQ / D. Des Jardins

Welzijn in Québec

Tussen de ontdekkingen door is een pauze waarschijnlijk welkom. Om even aan jezelf te denken in een van de vele spa’s in deze regio die zich richt op waterplezier. Wist je dat er meer dan 125 spa’s in Québec zijn? Elk met zijn eigen bijzonderheden zodat de gasten kunnen genieten van een heerlijk moment van ontspanning. Zoals het Nordik Spa, de grootste spa in Noord-Amerika. Een multisensoriële ervaring midden in de natuur. Maar ook de Strom Spa, een op de Noordse inspiratie gebaseerde spa gelegen in een uitzonderlijke omgeving. En voor wie op zoek is naar originaliteit, is het zelfs mogelijk om een spa te vinden waar je kunt genieten van massages met esdoornsiroop, om een heerlijk zoete herinnering aan een wellnessverblijf in Québec mee naar Europa te nemen.


© Outaouais TQ / G. Girard

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Outaouais TQ / G. Girard


© Fiftyandme 2024