golf catalonie

Catalonië voor golfers en genieters

In Catalonië, aan de noordoostkust van Spanje, vind je een uitgestrekt terrein waar het leven goed is voor golfers en levensgenieters. De temperatuur is er zacht en het geluid van de kabbelende golven is nooit ver weg. En golfers vinden er een paradijs op aarde.

Leestijd: 3 minuten

Het PGA Catalunya Resort heeft twee schitterende golfbanen

De eerste, de Stadium Course, wordt beschouwd als de beste golfbaan van Spanje, de 3de beste van Europa en een van de 100 beste ter wereld.

Het parcours kronkelt door een natuurlijke omgeving, tussen pijnbomen en eeuwenoude kurkeiken, met de Pyreneeën op de achtergrond. Het resultaat is een architecturaal meesterwerkje van een golfbaan, met fairways die omzoomd zijn door dichte bossen, overal water en een uitzicht dat ongeëvenaard is.

golf_catalogne_1

Technisch gezien heeft deze golfbaan letterlijk alles: een indrukwekkende lengte voor wie ver kan slaan (6 705 meter), hij is heuvelachtig en hier en daar smal in het begin, met veel pijnbomen en een groot aantal dog legs en verhoogde afslagplaatsen, en niet te vergeten de strategisch geplaatste bunkers en buitengewoon moeilijke waterhindernissen. Je moet dus niet alleen kracht hebben, maar ook precisie, anders komt de bal al snel in een venijnige rough terecht, of ergens tussen de bomen.

De greens zijn over het algemeen uitgestrekt, en een putt van meer dan 30 meter kan gemakkelijk verkeerd worden ingeschat… Gelukkig is er aan de receptie elke dag een blad te verkrijgen waarop de posities van de vlaggen op de green staat aangegeven: neem er zeker een mee als je je scorecard gaat halen.

Op de Stadium Course is al driemaal de Open de España, het nationale open golfkampioenschap gespeeld, en elk jaar wordt de finale van de Cartes Européennes van de Franse Golffederatie er gehouden. De Tour Course, die in 2005 geopend werd, is in dezelfde stijl gehouden, maar is ongeveer 600 meter korter en technisch minder moeilijk, dus toegankelijker, dan de Stadium Course.

Bij deze twee golfbanen voor kampioenen hoort een hotel dat alles heeft om er een resort op topniveau van te maken.

Logeren in stijl doe je in het Camiral, een vijfsterrenhotel (het enige in de streek van Gerona), dat tot de Leading Hotels of the World behoort. De 145 lichte kamers hebben grote ramen die uitkijken op het golfterrein, de schitterende omgeving en het zwembad van het resort..

golf_catalogne_2

Er zijn verschillende restaurants:

In 1477 proef je van de Catalaanse keuken (Iberische ham, gamba’s…), in de Lounge Bar en op het buitenterras worden lunches, tapas en snacks geserveerd. De Bistro van het clubhouse werd onlangs opnieuw ingericht met veel groen en is de perfecte plek voor een klassiek streekgerecht na een partijtje golf.

Hét grote nieuws voor deze zomer is het onlangs geopende Lavida hotel, een boetiekhotel met 50 kamers op het terrein van het resort. De moeite waard, om de trendy, cosy en elegante inrichting met luxueuze details en hightech snufjes.

Hier kom je ook voor de spa en de behandelingen, waarbij gewerkt wordt met het merk Natura Bissé, al meer dan 20 jaar pionier op het gebied van vernieuwende en professionele therapieën. Vergeet zeker ook een bezoek niet aan de nabijgelegen stad Gerona en de schitterende omgeving, waar je monumenten en wijken vindt met katholieke, Arabische of joodse invloeden. Geniet er van de museums en de drukke straatjes waar het bij zonsondergang druk en levendig is. En als je van lekker eten houdt: in deze mooie ommuurde stad vind je een van de lekkerste keukens van heel Spanje.

golf_catalogne_3

Vijf goede redenen om hier naartoe te gaan.

Voor het uitzicht: Bepaalde afslagplaatsen zijn verhoogd, en dat betekent dat je vanaf sommige holes, met name nummers 3 en 13, een schitterend uitzicht hebt op een zee van mediterrane pijnbomen, loofbomen en de toppen van het Montseny massief. Maar de moeilijkheid van het bochtige parcours brengt de speler al snel terug naar de werkelijkheid. Een goede tip: spaar je krachten en neem een golfkarretje.

Het PGA Catalunya Resort is gemakkelijk te bereiken, op vijf minuten met de auto van het vliegveld Gerona-Costa Brava en op een uur rijden van het internationale vliegveld van Barcelona.

Voor het topdesign  dat toch voor iedereen toegankelijk is!

Voor het perfecte onderhoud: Tuiniers zorgen dat de kale plekken die de golfers met hun swings op de fairways hebben gemaakt, meteen aangepakt worden met een mengsel van aarde en graszaad.

Voor de extra service: Dit is pure luxe !

Voor de natuur: Kristalhelder water, rotsen en kliffen, schitterende plantengroei, stranden met goudgeel zand en kreken als Sa Riera, Sa Tuna, Aiguablava in Begur, of Tamari, allemaal op enkele kilometers van het PGA Catalunya Resort.

www.pgacatalunya.com

 


© Fiftyandme 2023