citytrip marrakech

Citytrip Marrakech: met de Atlas als achtergrond

Leestijd: 3 minuten

Na drie uur vliegen strekt de hemelsblauwe hemel zich uit tot boven de toppen van het Atlasgebergte. Daarna mogen de straten hun kleurenpracht etaleren: okergele muren, baldakijnen met bloemmotieven, lanen afgeboord met sinaasappelbomen, boeketten van laurier, slingers van bougainville…

Door Manoëlle Sepulchre

Wanneer ten slotte Marrakech de poorten opent, gebeurt dat met een prinselijk gebaar. Nooit eerder telde de ‘Parel van het Zuiden’ zoveel chique charmeadressen.

De Royal Palm

…is een unieke plek waar je je afzondert en het licht uit een andere wereld laat binnenvallen. Het luxehotel, dat op 12 km van de Rode Stad in een majestueus kader is gelegen, zweert bij de klassieke troeven die het succes maken van de groep Beachcomber.

Naast het hotel met de 135 luxueuze suites is er ook ruimte voor 98 villa’s met een zwembad en een tuin die van een ultra-gepersonaliseerde service genieten. In dit modern en uitgepuurd kader is de ruimte koning en regeert luxe zonder ostentatief te zijn. Een subtiel spel van licht en schaduw, donkere houtsoorten, lichte voile, parels van Marokkaans vakmanschap: tadelakt, tataouiplafonds, gesculpteerd cederhout, berbertapijten, aardewerk van Zagora…

Pure lijnen en kubische vormen stimuleren het spel van transparantie en verruimen het uitzicht op de landschapstuinen met de eeuwenoude olijf-, palm-, citroen- en appelsienbomen. Wij houden van de eenvoud van dit vijfsterrenhotel waar zelden hardop wordt gepraat om de andere genodigden niet te storen en waar het subtiel klaterend water via onzichtbare wegen zijn weg zoekt naar het paradijs.

Een heerlijke keuken

Ook de drie restaurants onderscheiden zich. Zij staan onder leiding van Philippe Jourdain: multi-sterrenchef en ‘Meilleur Ouvrier de France’ (in 1993). De menukaart van de Caravane is even lekker tussen de olijfbomen als in de ontbijtzaal. Het restaurant L’Olivier ligt naast het water en de lunchkaart is ideaal voor ’s middags.life-magazine

Verder is er Al Ain dat geleid wordt door chef Meryam Diane. Dit restaurant nodigt uit tot een heerlijke kennismaking met de Marokkaanse gastronomie. In een heerlijk decor van zelliges verwent het exclusief vrouwelijk team u met de subtiele combinaties van kruiden waarin Meryam Diane zich gespecialiseerd heeft, zoals de zeewolf met saffraan gevuld met noten.

De Spa by Clarins is liefst 4000 m2 groot. Rasul, arganolie, hammam, baden, signatuurmassages zoals de ‘Massage Suprême à la Rose’: van traditioneel tot modern geeft men zich over, laat men zich gaan, herbront men, herontdekt men zichzelf dankzij de zachtheid van de gebaren. Tijd die voorbijglijdt en zich laat inspireren door de kennis en de toverkracht van een sprookje uit het oosten. Als een hernieuwde belofte van eeuwigheid.

Kids Club: Met zijn snoepjeskleuren en natuurlijke decoratie is de 500 m2 grote Kids Club het ideale kader voor uw kleinkinderen van 3 tot 12 jaar. Een centrale boomhut strekt zijn takken uit boven wollen en houten schapen die meteen door de kinderen worden omarmd, waarna zij bijna automatisch de tekentafels in het muzieksalon opzoeken.

Golfen met het Atlasgebergte op de achtergrond 

life-magazine-golfDe diversiteit en de kwaliteit van de golfbanen maken Marokko en de stad Marrakech tot een unieke must voor de golfliefhebber. Met de uitlopers van het Atlasgebergte en de besneeuwde toppen op de achtergrond past de golf van het domein Royal Palm Marrakech perfect in het plaatje van de traditie en de eerbied voor de beschermde natuur. De Amerikaan Cabell B. Robinson is vertrouwd met de Marokkaanse cultuur en de verwantschap met de bodem. Hij ontwierp een prachtige parkbaan die de nuances van een weelderige natuur aan bod laat komen. Op deze dorre bodem diende bijna een miljoen kubieke meter aarde ontzet om de 75 ha in model te gieten. Meer dan 3000 olijfbomen en 1500 palmbomen werden aangeplant.

Plezier voorop

Het onberispelijk onderhoud van de golfbaan en de unieke graskwaliteit in Marokko maken dit tot een unieke baan. Bovendien zweert de golfclub bij dezelfde duurzame strategie van het hotel en worden de kostbare bronnen beschermd door een gesofistikeerd en ecologisch irrigatiesysteem. Om het waterverbruik te beperken, wordt slechts de helft van de oppervlakte van de baan van gras voorzien, waardoor naast de groene fairways woestijnachtige zones kunnen ontstaan. De rust en de kwaliteit van de golfbaan worden gewaarborgd door de strenge regels. Die bepalen dat enkel hotelklanten en eigenaars in het Domaine Royal Palm toegang hebben. Het parcours heeft een moderne tekening met brede fairways en de greens worden bij momenten zeer goed verdedigd, maar zoals golfdirecteur Michel Besanceney dit onderstreept: ‘Dit is een vakantiebaan en het eerste wat telt is dat de golfer zich amuseert’. Dat doel is alvast bereikt!

De golfbaan beschikt over twee putting greens en een chipping green. Er zijn initiatiefaciliteiten voorzien, zoals een academie met een jeugdschool, en er zijn individuele en groepslessen voor alle spelniveaus. Er staat een Digital Coaching Studio ter beschikking met videoapparatuur, baltrajectlezers en swinganalyse.

domaineroyalpalm.com
beachcomber-hotels.com

 

 


© Fiftyandme 2024