Château de Chimay is klaar voor topjaar

Leestijd: 2 minuten

De lente heeft heel wat leuke momenten in petto. Zoals in het majestueuze domein Château de Chimay waar u zich kunt laten terugvoeren in de tijd.

Door Magali Duqué

Terwijl de tijd razendsnel voorbijvliegt… heeft dit kasteeldomein heel wat bijzonders in petto voor 2016. Mooi programma!

Kasteelleven

Het Château de Chimay, een prachtig en imponerend prinselijk domein met middeleeuwse allure, is al zo’n 1000 jaar het schouwtoneel van heel wat culturele evenementen. Het opent zijn deuren voor het grote publiek vanaf de eerste lentedagen en pakt uit met een gevuld toeristisch programma. Hierbij onder meer: een toptentoonstelling van moderne kunst, concertavonden, toneelopvoeringen, gastronomische rendez-vous… Heel wat gelegenheden dus om rond te neuzen tussen de oude stenen van dit monument dat ons stukjes geschiedenis blijft influisteren…chateau-chimay-c-photo-max-parmentier

Uniek plek, oneindige mogelijkheden

Sinds kort kan de bezoeker er een digitaal parcours volgen om de geschiedenis van het domein te ontdekken. Dit alles met behulp van een filmpje in 3D.

In het ‘Maison des Artistes’ van het kasteel stelt de Belgische plastische kunstenaar Jean-Luc Moerman zijn werken voor. De kunstenaar haalt zijn inspiratie uit de straatcultuur, graffiti, stripverhalen (vooral manga), de sciencefictionwereld en de mode- en reclamewereld. Zijn originele stijl valt internationaal in de smaak. Zijn ontwerpen, die wereldwijd worden tentoongesteld, overtuigen de kunstliefhebber door hun abstracte, organische en ronduit kleurrijke contouren.

Het ‘Théatre’ van het kasteel van Chimay is een geklasseerd historisch monument en al 150 jaar lang het schouwtoneel van hoogstaande opvoeringen. Onder de leiding van Anne Pingen komen muzikale en toneelvoorstellingen tot leven die men onder geen beding mag missen (recitals van barokmuziek, opera’s, concerten kamermuziek, filmvoorstellingen, toneelopvoeringen, enz.).

Grote nieuwigheid dit jaar: kinderstages onder leiding van Nanny Fanny. Zij ontdekken er de magie van sprookjes, koken, knutselen en schatten zoeken. Het is nu ook mogelijk om verjaardagsfeestjes te organiseren in het kasteel zelf.

Verder is er ook de mogelijkheid om het gastronomisch restaurant LO’riginale te ontdekken of te herontdekken. Chef Loïc Pierard biedt een moderne keuken aan op basis van streekproducten die bij elke liefhebber in de smaak zullen vallen.


www.chateaudechimay.be


© Fiftyandme 2024