En als we nu eens op ontdekking gingen in Duitsland ?

Duitsland, land van verbazingwekkende contrasten tussen oost en west, is een streek met een enorme rijkdom aan gastronomie, wijncultuur, erfgoed… Dit zijn de toppers die je niet mag missen !

Leestijd: < 1 minuut

Ontdek de gulle gastronomie

Weg met de vooroordelen. Duitsland is een van de Europese landen met de meeste sterrenrestaurants : niet minder dan 300 ! Elf restaurants dragen de hoogste onderscheiding, namelijk drie sterren. In de streek van het Zwarte Woud in het kleine plaatsje Baiersbronn alleen al zijn er twee driesterrenrestaurants en één tweesterrenrestaurant. De succesfactor is de culinaire traditie die al generaties lang wordt doorgegeven. Zo ontdek je er regionale specialiteiten op basis van lokale en seizoensgebonden producten op authentieke plekken zoals rustieke herbergen of kerstmarkten in het seizoen.

visiter_l_allemagne_1

En laten we ook de Duitse wijnen met hun goede reputatie niet vergeten. In Duitsland vind je een paar van de mooiste witte wijnen van Europa.

Duitsland telt dertien wijnregio’s. Dankzij het unieke klimaat krijgen Duitse wijnen een heel eigen karakter, tegelijk licht en fruitig en met veel charme en karakter. Ook bier neemt een bijzondere plaats in in het Duitse erfgoed. Schuimend, bitter of zurig, de maar liefst 5000 verschillende soorten vallen goed in de smaak. 

L’incroyable patrimoine de l’Allemagne laisse rêveur 

Op ontdekking gaan in Duitsland, dat is kastelen en tuinen bezoeken, de ene plek al mooier dan de andere. Talloze monumenten, steden of sites zijn geklasseerd als UNESCO werelderfgoed en zijn zeker een bezoek waard. Romantische wandelingen door de parken rond de kastelen van Lodewijk II waar je kleine verborgen juweeltjes ontdekt… Er valt altijd wel iets te bewonderen.

Meer info op www.germany.travel

 


© Fiftyandme 2023