Glamping : kamperen met champagne, bad en bed

Kamperen is best wel leuk maar niet altijd even comfortabel. Veertien dagen op een (lucht)bed : ‘s morgens naar de gemeenschappelijke doucheruimte, gerommel met plastic servies, klaptafeltjes en wat nog meer. De oplossing ? Glamping. Dat is kamperen met een hoog luxegehalte. De meeste glampingplekken zijn voorzien van royaal bed, douche, bad, … Je krijgt het buitengevoel van de camping maar maar de exclusiviteit van een luxe-verblijf.

Leestijd: 3 minuten

Glamping ≠ camping

Eerst en vooral: wanneer je kiest voor een glamping- in plaats van campingavontuur dan kan je de boel echt de boel laten. Geen vouwwagens, tenten, haringen, tentstokken en wat nog meer. Van zodra je om je glampingplek arriveert staat je luxe-tent daar al te blinken. Zachte kussentjes, tafellampje, zalig bedlinnen, een heerlijke matras, douche en/of bad, …. Zie het als een luxe-verblijf maar dan in een tent. Met wat geluk kan je ‘s nachts het deel van de tent boven je streelzachte bed openklappen en vanuit je bed richting de sterren kijken. Kan het nog romantischer ? De tenten die je op glampingplekken aantreft zijn meestal lodgetenten die je ook wel eens tegenkomt op verre bestemmingen zoals Thaïland of Afrika. Ze zijn ruim, meestal in stof (veel aangenamer dan de gemiddelde tent in kunststof) en voorzien van opvouwbare ramen.

 

Tafelen in stijl

Elke avond je campingvuurtje bovenhalen en weer één van die magische eenpansgerechten tevoorschijn te toveren. Daarna in een morsig afwasbakje de vaat doen. Hoe leuk het ook allemaal is, soms kan het echt wel een enorme knoeiboel worden. Op een glampingplek hoef je je ook daar geen zorgen om te maken. In heel wat tenten is een full fledged kooksysteem aanwezig en als dat niet het geval is dan is de mogelijkheid groot dat je maaltijden netjes naar keuze aan of in de tent worden geleverd. Vervolgens smul je met man (en kids) al dat lekkers op aan een royale, houten tafel met makkelijk zitjes, nog beter dan dat je dat thuis zou doen. Het is alvast een zalig gevoel om zo in de watten te worden gelegd. De echte kampeerders zullen nu wel mopperen dat dit niet echt kamperen is maar dat is het wel degelijk. Essentieel voor kamperen is immers het gevoel dat je in een tent verblijft dicht bij de natuur. Welnu, in een glampingtent blijft dat gevoel net hetzelfde. Enkel krijg je er hier een pak luxe bij. Na een gezellige avond spring je onder de douche. In je eigen tent wel te verstaan. De beter glampingplekken hebben immers sanitair voorzien in de tenten zelf. Zalig toch ?

 

Heerlijk comfortabel

Ook de nachten zijn altijd prima in je luxe-verblijf. Geen te warme nachten tijdens hoogzomer, geen koude nachten in het najaar. Een zichzelf respecterende glampingplek is uitgerust met een degelijk systeem voor klimaatcontrole. Je nachten zullen dus heerlijk comfortabel zijn. ‘s Morgens ben je dan ook fris als een hoentje en klaar voor een heerlijk ontbijt. Je brandertje bovenhalen voor een oploskoffietje is er bij een glampingavontuur ook al helemaal niet meer bij. In je tent hoort een espresso/koffiemachine waar je je een heerlijke zelfgetapt kopje koffie uit serveert. Kan het hemelser ? Warme croissantjes worden op het terras voor je tent geserveerd, wat eitjes en verse jam erbij ? Tja, wat kan een mens zich nog meer wensen ? Nog wat over van het ontbijt ? Dat berg je veilig op in je koelkast. Moeten we nog meer zeggen ?

 

Glamping in België, Nederland, Frankrijk

 

Kidsvriendelijk kamperen

Ook wanneer je je (klein)kinderen mee op vakantie neemt, zal een glampingavontuur veel minder stress teweeg brengen omdat alles makkelijk voorhanden is en jij en gezin je helemaal op je vakantie kunnen concentreren zonder al teveel beslommeringen (koken, de vaat doen, douchen, de boel netjes houden, …) om je dag praktisch te organiseren. Begrijp ons niet verkeerd: ouderwets, rudimentair kamperen is ook immens leuk. Waarom doe je daarom niet eens beide in één vakantie ? Op het Europese vasteland zijn er heel wat plekken die de twee aanbiede. Neem zeker eens een kijkje op www.glamping.eu om wat ideetjes op te doen. Wat je ook doet : geniet van je zomervakantie !

 


© Fiftyandme 2024