hotel-anvers-3

Hotel Franq in Antwerpen : Tussen decor, comfort en gastronomie

Hotel Franq opende zijn deuren in 2017 en kan je het beschouwen als een boetiekhotel met 4 sterren, ideaal geplaatst in hartje Antwerpen. Hotel Francq is ondergebracht in de wijk Kipdorp, achter een neo-klassieke façade van wat vroeger een impressionante commercantenbank was.

Leestijd: 2 minuten

hotel-anvers

Het hotel haalt zijn naam ‘Franq’ bij de voorganger van de Euro, uit de gouden tijd van het Belgisch ondernemersschap. Dat succes straalt trouwens letterlijk doorheen de lobby van Franq, in de vorm van zonlicht door zijn glazen pui. De inrichting van Hotel Franq houdt het midden tussen traditioneel en modern, tussen vintage en design. Het mengt moeiteloos contrasten van kleur en materie, combineert snuisterijen met prachtige kunstboeken…een ‘urban chique’ verzekerd. Op mooie dagen is Franqs binnentuin een charmante must met zijn oude tegelvloer en zijn middeleeuwse waterput. Achterin prijkt huize ‘Den Dooren Boom’ dat dateert uit de 16de eeuw en dat verhuurd wordt voor privéfeesten of seminaries.

De 42 kamers die Hotel Francq telt, zijn uitgesproken modern en voldoen qua comfort aan alle verwachtingen. Zalig omhullend beddegoed in onweerstaanbaar Egyptisch katoen, luchtkoeling, een Bluetouth-station, een smart-TV, mini-bar met koffie- en theezetter…Badkamers vind je in Francq in alle combinaties van regendouche met of zonder bad. En de verzorgingsproducten van Elemental Herbology dragen zeker bij tot een wellness-sfeertje.

hotel-anvers-1

De vermaarde chef Tim Meuleneire zwaait de scepter in Hotel Franqs restaurant. In zijn open keuken koppelt hij texturen en smaken van dagverse ingrediënten aan elkaar tot een franco-Belgisch gastronomisch spektakel, een plezier voor het oog en de mond. Het uitbundig palet op je bord en de uitstekende service verzekeren een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Het menu van het ontbijt presenteert zich als een ochtendkrant. Heel persoonlijk aan je tafel geserveerd in mini-buffetvorm, ziet alles er smettelos uit. Kwestie van je rijkelijk tegoeddoen aan spijs en drank vooraleer de wijde shoppingboulevards van de Koekenstad in te trekken…Want de legendarische Meir, de exclusieve Parijse boetieks van de Schuttershofstraat, de Grote Markt en de monumentale Onze-Lieve-Vrouwkathedraal. Zij liggen allemaal op wandelafstand.

hotel-anvers-2

Hotel Francq biedt met zijn 4 sterren vanzelfsprekend adequate faciliteiten, zelfs fietsenverhuur. In zijn historische souterrain huist hij zelfs een gym die ondergebracht werd naast de oude kluiskamer van de voormalige bank, die nu dienstdoet als wijnkelder. Het hotel biedt eveneens een privéparking op aanvraag. Verschillende lokalen zijn ingericht met seminarietechnologie en gratis Wifi is overal voorzien.

Tegelijk hedendaags en romantisch, zo integreert Hotel Franq perfect city chique met historische charme…Een plek als een oase van rust tijdens een Antwerpse citytrip of gewoon als pauze op je shoppingweekend.

 


© Fiftyandme 2023