hotel jakarta

Hotel Jakarta: in dit hotel in Amsterdam waan je je in subtropische beleving

Voor een vakantie naar de tropen –  met metershoge palmen, bananenbomen en Aziatische planten – hoef je niet in het vliegtuig te stappen. Al bij het binnenstappen van de subtropische lobby van Hotel Jakarta in Amsterdam voelt het alsof je in Azië beland bent.

Leestijd: 2 minuten

Met een subtropische binnentuin, een zintuigprikkelend restaurant Café Jakarta voor ontbijt, lunch of diner en de Skybar Malabar met fenomenaal uitzicht, neemt Hotel Jakarta je mee op een ontdekkingsreis. Anders dan anders is dit een duurzame ontdekkingsreis, want dankzij veel energiebesparende maatregelingen is het een van de duurzaamste hotels van de Nederlandse hoofdstad.

Waar twee werelden samenkomen

Bijna alle tweehonderd kamers hebben een prachtig uitzicht over het IJ en de altijd levendige stad, maar het meest betoverende uitzicht geniet je vanaf de suites. Gelegen in het glazen punt van het viersterrenhotel, geven ze een uniek 180 graden uitzicht. De kamers zijn sereen ingericht met veel hout en overal kom je kleine hints naar Indonesië tegen. Wil je extra ontspannen, dan kan je (vrij toegankelijk als hotelgast) innerlijke rust vinden bij WellCome Wellness, in een luxueuze sfeer met tropische invloeden. Dat is een zwembad (met uitzicht over het IJ), een sauna en stoombad. 

hotel jakarta

Het hotel is een echt ontmoetingsplek voor hotelgasten en locals uit Amsterdam, waar naast geslapen, ook gegeten, gedronken, gewerkt en gerelaxt kan worden, én waar je van kunst kan genieten door de verschillende kunstwerken die er hangen afkomstig uit Indonesië van de rijkscollectie van het Tropenmuseum.

In de buurt

Je zou deze botanische plek haast niet willen verlaten, maar als je besluit Amsterdam verder te willen verkennen, dan kun je het pontje van Azartplein naar Noord nemen voor horecagelegenheden waar haast geen toeristen te bekennen zijn, of je kunt ervoor kiezen om de plek van het hotel, Amsterdam-Oost, te ontdekken, met vele winkels, horeca en de bruisende Indische Buurt even verderop.

Gratis wireless internet is in het gehele hotel toegankelijk. Parkeren kan in de ondergrondse parkeergarage. Met het openbaar vervoer is het hotel ook goed bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal Station.
Javakade 766
1019 SH Amsterdam
hoteljakarta.amsterdam

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Hotel Jakarta Amsterdam


© Fiftyandme 2023