parken in Antwerpen

Eropuit? Dit zijn de leukste parken in Antwerpen om te bezoeken

Tijd voor een positieve noot in de chaos die coronacrisis heet: wat kunnen we nog wél? Een mooie wandeling of een sportief moment in een van deze parken in Antwerpen bijvoorbeeld. Confisqueer een plekje onder een grote boom, kijk uit over een vijver of fontein of claim je plekje middenin de stad op een rustig grasveld. We sommen wat parken naar ons hart voor je op.

Leestijd: 2 minuten

Parken in Antwerpen

Bekijk de meest actuele maatregelen op de informatiewebsite van de overheid.

Albertpark

Op het kruispunt tussen Berchem en ‘t Zuid vind je het Albertpark. Een klein park, maar een grote verademing in het drukke Antwerpen. De grasvelden zijn ideaal om te picknicken (vergeet dan zeker niet je afval op te ruimen), te voetballen of te genieten van de herfstzonnestralen. Voor de viervoeters is er een speciale hondenloopzone voorzien aan de rand van het park.

Locatie: Koningin Elisabethlei, Parklaan

Den Botaniek

Nergens anders in Antwerpen vind je zoveel kruiden- en plantensoorten bij elkaar (zo’n 2000!). De slingerende paadjes langs de bloemenperken doen je even vergeten dat je eigenlijk middenin een drukke stad bent. Let wel: ondanks dat de toegang gratis is, gelden er wel openingsuren. In de zomertijd van 8 tot 20 uur en in de wintertijd van 8 tot 17.30 uur. De serre is tijdelijk helemaal gesloten, maar geloof ons: dat zal de pret niet drukken.

Locatie: Leopoldstraat 24

Nachtegalenpark

Het Nachtegalenpark is eigenlijk de verzamelnaam voor de parken Vogelzang (40hectare), Den Brandt (21 hectare) en het Middelheim (29 hectare). Het ligt ten zuiden van het stadscentrum en is een van de leukste parken in Antwerpen met dank aan de Engelse landschapsstijl, een relaxt sfeertje en veel locals.

Locatie: Beukenlaan, Middelheimlaan

Stadspark

Het Stadspark is met 14 hectare een groot stuk groen midden in de stad. Overdag wordt er ontspannen, gesport en gespeeld. Sinds 2000 heeft het imago van het park wel een deuk gekregen, maar het districts- en stadsbestuur heeft de ambitie om het Stadspark te herwaarderen naar zijn waardevolle, oorspronkelijke landschapsstijl en in te spelen op de hedendaagse, maatschappelijke noden. En daar zijn ze met een nieuwe speeltuin en meer groenvoorziening al een eindje mee op weg.

Locatie: Rubenslei, Quinten Matsijslei en de Van Eycklei

Park Spoor Noord

Park Spoor Noord is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste plekken van Antwerpen. Het park wordt intensief gebruikt door wandelaars, sporters en verenigingen. Wees gerust: dankzij de openheid is er genoeg ruimte voor iedereen. Er is een basketbalveld, er zijn pingpongtafels en voor skaters en bmxers is er een naadloze skatebowl aangelegd met een fullpipe. Liever iets rustiger? Je vindt er ook een petanquebaan.

Locatie: Den Dam, Schijnpoort

Hobokense Polder

Wil je eens de avonturier uithangen, dan is de Hobokense Polder iets voor jou. Je kunt er een lange wandeling maken en vanuit de kijkhutten heel wat vogels spotten. Als er niet zouden worden ingrepen in dit park, zou de Hobokense Polder evolueren naar een bos op lange termijn. Door regelmatig te maaien en te kappen wordt dat tegengegaan. Verwacht je dus aan véél groen.

Locatie: Scheldehoevelaan, Schroeilaan

Rivierenhof

Met het hele gezin op stap? Dan kun je vast heil vinden in de Rivierenhof. Wandelen langs eeuwenoude bomen, de rozentuin en de vijvers. Niet zo vreemd dus dat het normaalgesproken een uniek kader is voor muziek- en theatervoorstellingen. Extra leuk: er is een kinderboerderij voor de (klein)kinderen, een sprookjesachtige speeltuin, een sprookjeshuis en sportveldjes, terwijl jij jezelf parkeert op een van de grote grasvelden met du vin, du pain, du Boursin. Meer heb je niet nodig.

Locatie: Turnhoutsebaan

Bronnen:
Antwerpen.be

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024