Road Trip door Spanje en Portugal

De Belgische journaliste Veerle Helsen liet alles achter en trok zes maanden langs de mooiste stranden van Spanje en Portugal. Wij reizen graag met haar mee.

Leestijd: < 1 minuut

Om de mooiste plekjes te ontdekken, moet je soms durven verdwalen en zomaar je neus achterna reizen. Veerle Hensen deed het: ze kocht een caravan en vertrok gewoon. Ze reisde door Spanje en Portugal, op zoek naar de mooiste stranden, die soms goed verborgen lagen. Ze surfte naar hartenlust en dronk de plaatselijke ambiance in, via design en architectuur. Alles over haar vrije, avontuurlijke leven als surfer vertelt ze in haar boek « Surf & Stay » .

road_trip_espagne

Elke plek en elke streek zijn uitvoerig beschreven in het boek, dat meteen ook een praktische gids is: ze vertelt wat er zo bijzonder aan is, en waar je het beste kunt slapen, eten of iets gaan drinken. Zo reis je letterlijk met haar mee, en ga je op avontuur van Lissabon naar Alentejo en de Algarve, via Asturië en het Baskenland, en niet te vergeten Galicië en nog heel wat andere streken. Een boek waarbij je kunt wegdromen, en dat je zin geeft om op reis te vertrekken.

« Surf & Stay », Veerle Hensen, Lannoo Publishers

road_trip_espagne_7

 


© Fiftyandme 2021