seabourn

Seabourn: met een hemels schip naar paradijselijke bestemmingen in de Middellandse Zee

Trossen los! We verlaten de haven van Monte Carlo en zetten koers naar Saint-Tropez, Porto Santo, Gozo, Valletta en Capri. Een mediterrane cruise met Seabourn, het is wellicht jouw ultieme vakantie. Met een sierlijk schip de mooiste plekjes van de Middellandse Zee verkennen, in een sfeer van luxe, dat is Seabourn. Meteen een reis om nooit te vergeten.

Leestijd: 4 minuten

Wie met Seabourn reist kiest voor het beste. Maar zeg niet zomaar ‘luxe’. Seabourn heeft het woord een eigen identiteit gegeven. De rederij vaart wereldwijd met kleinere boutiqueschepen, op zoek naar de mooiste, vaak onbekende bestemmingen, waar grotere schepen niet kunnen komen, in combinatie met plekken die je echt moet gezien hebben. Het schip deel je met gelijkgestemden uit de vier windstreken. Het is een select gezelschap met een veelvoud aan boeiende achtergronden. Interessante contacten verzekerd! 

Seabourn is een hoogstaand ultra all-inclusive product, waar je zelfs in de bars of restaurants bijna nooit je portefeuille moet uithalen. Als geen ander weet de rederij hoe ze haar gasten op een eerlijke, oprechte manier in de watten kan leggen. De authenticiteit begint bij de bemanning. Van kamersteward tot ober, allen beheersen ze het subtiel evenwicht tussen een vijfsterrenservice en het creëren van een ongedwongen sfeer. De service is perfect én persoonlijk. Je bent niet zo maar een passagier, je bent een gast die erg welkom is.

Tijdens een cruise wil je natuurlijk niet elke dag een vijfsterrenmenu of kaviaar. Het is er wel (en het is heerlijk), maar de echte luxe zit in het complete aanbod, in al zijn details. Van het versgebakken brood elke ochtend, tot de koffiebonen van de espressobar die aan boord worden gebrand. En dan dat gevoel alsof je een patisserie binnenstapt bij het zien van het dessertbuffet!

Er is de vrijheid om te kiezen. Ontbijten op het balkon van jouw suite. Dineren bij het zwembad, met zijn tweetjes of met andere gasten. Kiezen voor het chique restaurant en de dag nadien genieten van een diner buiten op het achterdek, terwijl het schip rustig wegvaart van dat mooie eiland.

Pure klasse

Een Seabourn schip valt op door het pure design. Het zijn echte maritieme raspaarden, gestroomlijnd zoals het hoort. Misschien omdat ze in Italië zijn gebouwd?  Ook in het interieur zit de kracht van een goed gedoseerd ontwerp. Ruimte, licht, een warme sfeer, een elegante spiraaltrap, een teakhouten dek, mooi gealigneerde dekstoelen met veel ruimte tussenin, een aantrekkelijk bibliotheeksalon vlakbij de koffiebar, ruime suites als in een hotel met zeezicht. En natuurlijk een zwembad en jacuzzi’s waar het nooit druk is. Nooit!

seabourn

Mediterrane exploratie

Voor de zomer van 2024 heeft Seabourn een nieuw programma ontwikkeld met cruises op de Middellandse Zee van een tot meerdere weken. De Adriatische Zee, de Griekse eilanden, Turkije, de Franse Riviera, de eilanden van de Tyrreense Zee, of nog, de Balearen.

Routes en bestemmingen die opvallen door hun originaliteit, Seabourn kiest ze. Een goed voorbeeld is deze 10-daagse cruise met vertrek op 21 augustus uit Monaco.

seabourn

Do you, do you, do you Saint-Tropez? Ja, na een eerste avond aan boord, gaat Seabourn Ovation voor anker bij de iconische badplaats waar Louis De Funès en zijn gendarmes furore hebben gemaakt. Wandel hier langs de jachthaven en de boetieks, bezoek het pleintje met de gendarmerie én de petanquespelers. 

Het Toscaanse havenstadje Porto Santo Stefano, aan de voet van de Monte Argentario, is zo’n typische plaats waarmee Seabourn de cruise een extra dimensie geeft. Met zijn prachtige uitzichten op de azuurblauwe Tyrreense Zee en de charme van een klassiek Italiaans vissersdorp is dit een idyllische plek om te ontdekken.

Capri, c’est fini? Neen, met Seabourn blijft de betovering duren. Zo bewonder je de spectaculaire uitzichten vanuit Villa San Michele en vanaf de top van de Monte Solaro, dwaal je door de Tuinen van Augustus, maak je een boottocht in de Blauwe Grot en verken je de overblijfselen van Villa Jovis, de meest indrukwekkende van de vele eilandverblijven van Tiberius. Slenter ook door de smalle steegjes van Capri Stad, bezaaid met exclusieve winkels, drink daarna een limoncello op het centrale plein, La Piazzetta, en geniet van de charme.

Seabourn vermijdt het drukke Messina en Catania, om halverwege voor anker te gaan bij Taormina. Deze haven biedt een gemakkelijke toegang tot de fantastische Grieks-Romeinse ruïnes, tempels, straten en het grote amfitheater. De ligging aan zee en tegen de achtergrond van de met sneeuw bedekte Etna maakt het tot een van de beroemdste attracties in het Middellandse Zeegebied. 

Ook Malta pakt Seabourn op een creatieve manier aan. Tijdens het ontbijt aan dek, gaat Seabourn Ovation voor anker bij het charmante eiland Gozo. In de late namiddag wordt koers gezet naar Valletta, om in de historische Grand Harbour binnen te varen nadat alle grote schepen vertrokken zijn. Je geniet dus tijdens het diner op het achterdek van het vuurrode licht van de zonsondergang dat de kalkstenen architectuur in lichterlaaie zet, als prelude tot een zwoele zomeravond. 

Lezen? Fitnessen? Een massage? Een sauna? Heerlijk niks doen? Terwijl de kapitein en zijn bemanning koers zetten naar Corsica is een dag op zee het ultieme moment om totaal te ontspannen, zoals jij wil. 

Vanuit Ajaccio kan je misschien een uitstap maken naar de Calanches van Piana en het Scandola natuurreservaat, beiden op de werelderfgoedlijst. 

In het Catalaanse Palamós, moet je de ‘Gamba de Palamós’ degusteren, met een lokale wijn als afsluiter voor een fantastische cruise die in Barcelona eindigt. Misschien is het een goed idee om er nog een citytrip aan te breien? 

seabourn

Neem voor meer informatie of om te reserveren contact op met onze reserveringsafdeling: 00800 1872 1872 (gratis) of informatie@seabourn.com. 

Meer info op www.seabourn.com

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024