nazomer griekenland

Onze tip voor een reis in de nazomer: eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland, het kan nog dit jaar. Seabourn was de eerste rederij om in samenwerking met de Griekse minister van toerisme de cruises aan het begin van de zomer te herstarten. Samen met Seabourn ontstond een volledige revival van de Griekse eilanden. Velen waren een beetje vergeten hoe fijn het is om die parels van de Egeïsche Zee, de Cycladen en de Peloponnesos te ontdekken.

Leestijd: 2 minuten

Seabourn Ovation

Het schip, Seabourn Ovation, kan je vergelijken met een sierlijk, drijvend boetiekhotel. Het schip is klein genoeg om te gaan waar grote schepen niet komen. Een privé jacht, denken toeschouwers vaak als ze het schip voor anker zien liggen.

Tegelijk is het groot genoeg om elke passagier een zee aan ruimte en extra veel faciliteiten aan te bieden. Denk aan vijf restaurants, verschillende cocktail- en koffiebars, jacuzzi’s en zwembaden, en zeer ruime suites, allen met een ruim balkon.

Elke zaterdag, tot en met 2 oktober, gooit Seabourn Ovation in Piraeus (de haven van Athene) de trossen los.

Het is fantastisch om elke morgen de gordijnen van je suite open te maken, en te zien dat het schip voor anker gaat bij een plaats die zó op de cover van een Griekse reisgids kan. De eerste zonnestralen die de bergen van Patmos rood kleuren. De caldeira van het vulkanisch eiland Santorini binnenglijden. Wakker worden bij de rots van het Byzantijnse stadje Monemvasia. #Roomwithaview, elke dag opnieuw.

Een complete ervaring

Als er een iets is waar trouwe Seabourn fans over spreken, dan is het wel de bemanning. Veel meer dan de gastronomie, de champagne en de kaviaar is het de crew die de luxe maakt. Ze zijn opgeleid tot de beste van de klas, en weten als geen ander om gasten op een ongedwongen, persoonlijke, en allesbehalve stijve manier de vakantie van hun leven te bezorgen. Dat Seabourn een ultra all-inclusief product is aan boord van een geraffineerd, modern cruiseschip helpt om het juiste kader te creëren.

nazomer griekenland

De routes

Een week is echt zo voorbij. Daarom volgt Seabourn Ovation elke week een andere route, zodat gasten die het willen twee cruises na elkaar kunnen maken. Zo zien ze de ene week Kreta, Mykonos en Nafplion, en de andere week Patmos, Santorini en Monemvasia. In Cyprus wordt afwissend voor anker gegaan bij Paphos of Limassol.

Op 9 oktober verlaat Seabourn Ovation de haven van Athene, om koers te zetten naar de Westelijke Middellandse Zee (Sicilië, Napels, Rome, Corsica, Menorca, Valencia, Barcelona). Deze positioneringsreis duurt 14 dagen. Het is de prelude tot de migratie van het schip naar de Caraïben.

Meer informatie vind je op op seabourn.com.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023