routes wallonië

Voor de wandelfanaten: op deze website staan meer dan 1600 (!) routes in Wallonië

Wandelen in de natuur is goed voor lichaam en geest. En laat Wallonië nu net schitterende natuurgebieden hebben.

Leestijd: 2 minuten

Routes in Wallonië

Wandelen zonder doel is heerlijk, maar het kan soms ook een leuke uitdaging zijn om een route te volgen. In dat laatste geval hebben we leuk nieuws: de officiële website voor toerisme in Wallonië heeft een interactieve kaart samengesteld waar – op dit moment van schrijven – 1607 routes voor je klaarstaan die je in Wallonië kunt bewandelen.

Specifieke wensen? Een filtersysteem maakt het mogelijk om in een paar klikken een tocht te vinden die precies bij jou past. De moeilijkheidsgraad, het aantal kilometers, de duur, de regio en de soorten paden die je wil bewandelen kun je zo zelf kiezen. Bij elke wandeling staat nog een afbeelding, is er een korte beschrijving te lezen en kan je de GPX-vorm van de route downloaden.

Eenmaal de smaak te pakken zal je merken dat er zoveel nieuwe landschappen te ontdekken zijn. Neem eens een route die je niet kent, ga iets verder dan je gepland had of probeer eens een verlaten plekje of een adembenemend uitzichtpunt te bereiken. En vergeet ook zeker je camera niet om de mooie landschappen op beeld vast te leggen.

Let wel op dat sommige natuurgebieden af en toe afgesloten kunnen zijn wegens jacht, natuurbehoud of COVID-19-voorzorgsmaatregelen. Wil je zeker zijn dat een route beschikbaar is, neem dan contact op met de lokale toeristische dienst.

Beginnende wandelaar

Zodra je schoenen en sokken gescoord hebt, hoef je verder geen grote kosten te doen. Tip: heel wat grote sportmerken bieden wandelschoenen al vanaf zo’n 50 €. Een goede prijs-kwaliteitverhouding voor beginners. En als je dan voor de eerste keer de wandelschoenen aantrekt, start je misschien best met een wandeling van een uurtje of twee zonder al te steile paden. Blessures willen we liever voorkomen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023