Welkom in Sainte Foy: wintervakantie in catered chalets

Leestijd: 4 minuten

Het charmante en authentieke Sainte-Foy (in de Savoie, Frankrijk) genereert uitsluitend mooie herinneringen en een stil verlangen om terug te keren…

Nathalie Fisse

Laten we een korte wandeling maken door het centrum van deze plek in de vallei van de Tarentaise. De chalets in hout, steen en leisteen geven Sainte-Foy een warme sfeer die typisch is voor deze regio. Dit skioord telt heel wat paalwoningen, wat behoorlijk zeldzaam is geworden in deze vallei. De smalle straatjes, die door enkele lantaarns worden verlicht, nodigen altijd uit voor een korte après-ski wandeling. ’s Avonds is het er lekker tafelen. Ook de gezellige open haard is nooit ver weg. Het echte leven in de bergen.

 SKIËN IN SAINTE-FOY

life-magazine

Als skidomein biedt Sainte-Foy de keuze uit 23 pistes (4 zwart, 10 rood, 6 blauw, 2 groen en 1 speciaal voor sleeën) en nog heel wat meer. Stel uzelf dus niet tevreden met de afgebakende routes en aangedamde pistes, maar laat u (ver)leiden door de vele hors-piste mogelijkheden. Het domein is een must voor de liefhebber van ski in de vrije natuur.

Er is één uitstap die er bovenuit steekt: die naar Monal. Dit dorp op de monumentenlijst dateert uit het einde van de 14e en 18e eeuw en ligt op 1874 m hoogte. Het is in de winter enkel te bereiken op ski’s. Als u zich door een ESF-gids laat begeleiden, kunt u dan ook optimaal genieten van een toegankelijke hors-piste. Deze voert door een prachtig wit paradijs tot aan een lariksbos: u bent bijna op uw eindbestemming. U voelt zich alleen op de wereld te midden van de bergchalets rondom de kapel van Saint Clair, de wegen en paden. Voor onze gids is dit het sein om een fles wijn, brood en kaas uit zijn rugzak op te diepen. Het beeld wordt even stilgezet. Dit is pas echt genieten.

life-magazine

VERBLIJVEN IN EEN “CATERED CHALET”

Een van de bijzonderheden van Sainte-Foy die extra aandacht verdienen, zijn de gastenchalets, ook bekend als “chalets avec services” of “catered chalets”. Sainte-Foy heeft er liefst veertig!

Het voordeel van een dergelijk verblijf is dat u alle diensten geniet die u in een vijfsterrenhotel mag verwachten en dat in een sfeer “zoals thuis”: warm en gezellig. De aangeboden diensten wisselen al naargelang de chalets en reiken van het verwarmen van de skischoenen tot een jacuzzi op het balkon met zicht op de bergen. Chalet Peak is de absolute blikvanger in dit gamma. De Peak strekt zich uit over vier 100 % deco verdiepingen en beschikt over 8 ruime suites. De “ski aux pieds” is ultiem, want een privé-toegang leidt u rechtstreeks naar de pistes. Het Chalet beschikt over een zeer ruime woonkamer met open haard waar tot 15 personen kunnen verblijven. Sauna, hammam, verzorgingszalen, jacuzzi… alsook een chef-kok en de service in zaal.

Indien u de klassieke hotelformule verkiest, boek dan een kamer in hotel Le Monal*** aan de lage kant van het station. Het onthaal, de service en de dienstverlening van dit hotel met de charme van de Savoie zijn uiterst verzorgd. Vandaar ook dat heel wat klanten er steeds trouw terugkeren.

life-magazine


© Fiftyandme 2024